Velkommen til løbecykle-klubben Krystallen

Her var der tidsler, nu er der unger, som hygger sig gevaldigt på de nye baner, der er blevet skabt ved Børnehuset Krystallen. Foto: Yilmaz Polat

Velkommen til løbecykle-klubben Krystallen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hos Børnehuset Krystallen var man træt af, at der på nabogrunden kun var ukrudt. Nu er området blevet lavet om til et par baner til løbe-cykler.

Børkop: Valdemar og Victor står i et vejkryds og snakker. De har hver en løbecykel under sig, og de har netop tonset rundt på den nye bane.

- Der er et lyskryds derhenne. Det skal der være, for ellers kører vi ind i hinanden, siger Victor til Valdemar.

Lyskrydset er inde i deres fantasi, for her er egentligt kun nogle grusstier. De to knægte vil vise, hvor galt det kan gå uden lyskryds, så de to kører ind i hinanden, og flyverdragterne og løbecykler tumler rundt på jorden.

Drengene griner.

De er i gang med at teste den nye bane, som de nu må køre på. En markant stor udvidelse af legepladsen hos Børnehuset Krystallen.

- Det er da blevet rigtigt godt. Vi havde egentligt bare en nabogrund, som vi var trætte af, for her var kun masser af tidsler. Så jeg spurgte kommunen, om vi ikke måtte overtage grunden. Det gik der jura i, men til sidst fik vil lov til at bruge den tomme grund, og så valgte jeg, at der skulle laves de her baner til henholdsvis vuggestuebørnene og børnehavebørnene, siger Søren Uhre Christensen, der er leder af Børnehuset Krystallen.

Søren Uhre Christensen, der står bagerst, er leder af Børnehuset Krystallen. Han var træt af, at der var ukrudt i et brakområde bag Børnehuset Krystallen, så nu er her er løbecykelbane. Foto:  Yilmaz Polat
Søren Uhre Christensen, der står bagerst, er leder af Børnehuset Krystallen. Han var træt af, at der var ukrudt i et brakområde bag Børnehuset Krystallen, så nu er her er løbecykelbane. Foto: Yilmaz Polat

Og med god hjælp fra Vejle Kommunes Materialegård er banerne nu på plads.

- Det koster jo noget, men ikke mere, end at vi kan være med. Vi har i forvejen en legeplads, som forældrene altid roser, men nu er vi gået fra en god til en rigtig god legeplads. Vi er i vækst her, så vi skal være på forkant, siger han.

Banerne er lavet af stabilgrus, og de er ganske enkelt meget lavpraktiske.

- Vi har gjort det så simpelt som muligt. Det er bare nogle grusstier, der snor sig rundt. Vi har ikke fjernet træer og buske, men til gengæld masser af tidsler, og dem vil jeg ikke se flere af. Nu er det planen, at ud over tidslerne skal naturen atter vokse op omkring banerne igen. Det skal være den rå natur, som børnene skal køre igennem, fortæller Søren Uhre Christensen.

Motion og bænkebider

Imens er de små i deres flyverdragter igang med det, de nu er så gode til. At lege, og de løber rundt på banerne.

- Vi har valgt, at det skal være løbecykler. De giver god motion, og de får i dén grad brugt noget krudt, siger Søren Uhre Christensen.

En enkelt er dog stoppet op, og han har lige spist en bænkebider.

Sådan er der så meget her ved løbecykleklubben Krystallen.

Velkommen til løbecykle-klubben Krystallen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce