Dansk Legetøjsmuseum


Dansk Legetøjsmuseum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat. 

Læserbrev: Er kommunerne gået helt fra "snøvsen"? Dansk Legetøjsmuseum, Christiansfeld, står til at lukke 1. september pga. Kolding Kommune fjerner tilskuddet på 100.000 kr./år til driften. Legetøjsmuseet er en selvejende institution u. Slotssøbadet, Kolding, drevet med frivillig arbejdskraft. Museet rummer gammelt legetøj, noget fra langt tilbage og meget fra 50'erne og opefter. Samlingen er stor (140.000 effekter), breder sig ind over et baglokale og rummer alt lige fra træ- og bliklegetøj, mekanisk legetøj med optrækkernøgle, elektriske tog, dampmaskiner, Teknobiler, Tekno Ingeniørsæt til en stor dukkesamling m. dukkehuse, og skole-/børne-/billedbøger. Interiøret i dukkehusene afspejler tidens brugsgenstande (møbler & køkkenredskaber), og anskuelighedspædagogik gennem legen. (Rigtigt drenge- og pigelegetøj fra dengang...!).

Kolding kommune har opkøbt samlingen og vil forære den bort til kommunens institutioner (vuggestuer - plejehjem) - en forrykt idé. Og den visse "død" for legetøjet.

Samlingen er grundlagt af Bent Eliasen, Kolding, og er en blanding af opkøb og foræringer. Når det drejer sig om foræringer, er de givet i tiltro til, at genstandene ville blive bevaret for eftertiden. Den tillid er/vil blive brudt både her og i Haderslev, hvor(for) man fremover skal gøre sig sine overvejelser, inden man forærer noget væk til museer (måske kan man lige så godt sælge det!?).

Legetøjsmuseet er ikke nok kendt, og her skal der sættes ind. Der mangler frivillige. Christiansfeld er Unesco-by og turisttallet stiger. Skulle der ikke være plads til at bevare dette museum? Entréen er kr. 30/voksen og kr. 10/barn (standard kr. 50,-).

PS: Det kan Kolding Kommune ikke være bekendt. Småligt.

Dansk Legetøjsmuseum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce