Du hæver jo arbejdsløsheden, Troels Lund


Du hæver jo arbejdsløsheden, Troels Lund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Leif Lahn Jensen, MF, Socialdemokratiet
Lars Svankjaer
Debat. 

Ledige: Mens Venstre råber op om mangel på arbejdskraft, så har beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen fået trumfet igennem, at hjælpen til de arbejdsløse skal forringes. De hæver arbejdsløsheden med 300 personer. Det glemmer han belejligt at fortælle, da han her i avisen 6/9 skriver om den nye beskæftigelsesaftale.

Det er ellers på mange måder en rigtig god aftale, som fjerner en masse bureaukrati i beskæftigelsesindsatsen og giver mere frihed til kommunerne.

Men på ét væsentligt område er det lykkedes Venstre at få gennemtrumfet en klar forringelse for de arbejdsløse, selvom vi i Socialdemokratiet kæmpet imod med næb og klør.

Fremover kan arbejdsløse nemlig gå helt op til et halvt år uden at blive tilbudt aktivering. Det kan få store konsekvenser, især for de unge, som kan komme til at gå op til dobbelt så lang tid som i dag uden et tilbud. I dag er grænsen for mange unge 13 uger, men fremover kan der altså gå helt op til 26 uger, før de får et tilbud.

Det betyder, at der går længere tid, før de arbejdsløse kommer tilbage i arbejde. Ifølge regeringens egne tal svarer det til, at 300 ekstra personer bliver parkeret på offentlig forsørgelse.

Det er paradoksalt, når Venstre gik til valg på at love, at flere skulle flyttes fra passiv forsørgelse til arbejde. Og vi tidligere har været enige om, at især de unge skulle hurtigst muligt i arbejde eller aktivering. Men det er desværre ikke første gang, vi regeringen skærer ned på hjælpen til de arbejdsløse. Sidste år var det tilskuddet til at kommunerne kan sende arbejdsløse i uddannelse, som blev kraftigt beskåret.

Venstres manglende lyst til at hjælpe de arbejdsløse er også paradoksalt i lyset af, at Venstre konstant råber op om, at vi mangler arbejdskraft. Venstre har med en tidligere Venstre-finansministers ord fremlagt et helt "katalog af ubehageligheder" for at skaffe mere arbejdskraft, blandt andet højere pensionsalder. Og nu taler Venstre for at åbne sluserne for lavt betalt arbejdskraft fra Ukraine, Kina og andre tredjeverdenslande, der kan trykke lønningerne på det danske arbejdsmarked.

Du hæver jo arbejdsløsheden, Troels Lund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce