Godt, Nato endelig er begyndt at vise tænder over for Putin


Godt, Nato endelig er begyndt at vise tænder over for Putin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Bjarne Kim Pedersen, Egensevej 42, Otterup
Lasse Hansen
Debat. 

I anledning af Natos 70 års dag, skriver Svend Aage Nielsen i avisen Danmark, at vi burde få bedre styr på Krim-historien. Ja, historien er kompliceret, og den bliver ikke mindre kompliceret af, at du kun medtager en del af den nuværende historie.

Der har været mange teorier om Krustjovs motiver, og om det var i en vodkabrandert. Men det var ikke en ualmindelig sovjetisk fremgangsmåde at flytte territorier. Du nævner også Sovjetunionens store ofre under 2. Verdenskrig - det skal der også være respekt for, men i samme åndedrag må vi nævne, at de nakkeskød 20.000 polske officerer i Katyn, at ca. 100.000 polske kvinder ifølge polske regeringstal blev voldtaget af den røde hær, da de kom som befriere.

Med hensyn til Krim ser det ud til, at Putins annektering har været planlagt siden 2003, og det er en del af Putins plan om at genetablere Ruslands storhed. Først slog man ca. 200.000 tjetjenere ihjel, tog en stor bid af Georgien i 2008.

Ukraine holdt i 1991 en afstemning om selvstændighed; på Krim stemte 54 pct. for ukrainsk selvstændighed. Og den russiske flådebase var aftalt på en langtidskontrakt. Der er altså ikke tale om en russisk ret til Krim. Putin iværksatte sit angreb mod først Krim og senere Donbas, fordi han ville kvæle den ukrainske farverevolution. Putin er panisk bange for, at et lignende oprør vil komme til hans land og fratage ham magt og rigdomme. 20 pct. af den russiske befolkning har ikke et toilet, men lokum i gården, samtidig med at Medvedev har et andehus af guld, på samme måde som Janukovitj havde brød, lavet af guld.

I sporet på Putin er der en lang række dræbte personer, som har været kritiske mod det kleptokrati, han har opbygget. Jeg er ikke antirussisk, og jeg har en del russiske venner og håber, jeg kommer til at opleve et demokratisk Rusland. Og når vi ser de unge, der går på gaden, er der håb. Jeg er glad for, at Nato endelig viser lidt magt over for Putin. Og jeg har gået langs mindemuren i Kijev med alle de dræbte ukrainske soldater; de kæmper og dør også for mig - og for dig, Svend Aage Nielsen.

Efter annekteringen i 2014 er skønsmæssigt mindst 105.000 russere blevet flyttet til Krim, måske er tallet mellem 500.000 og 1 million. Både Amnesty International, FN, EU og andre har beskrevet menneskerettighedskrænkelser på det besatte Krim.

Godt, Nato endelig er begyndt at vise tænder over for Putin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce