Hvad kan man egentlig forvente af Stram Kurs?


Hvad kan man egentlig forvente af Stram Kurs?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Torben Smith, Åvangen 94, Ringe
Billede
Debat. 

Grundlag: Partiet "Stram Kurs" er blevet opstillingsberettiget og deltager dermed i valgkampen. Hvad kan man politisk forvente sig af holdninger, hvis partiet klarer spærregrænsen og dermed får en indflydelse på Folketingets beslutninger?

Ifølge partiets hjemmeside bygger man på to søjler: Den identitære og den libertære.

Først den identitære: Kun de rigtige mennesker kan være statsborgere, alle andre er uden de mest almindelige menneskerettigheder. Holdningen er identisk med det tyske nationalsocialistiske partiprogram af 1920. Jeg troede i mit stille sind, at menneskerettigheder såsom, at "alle mennesker er født lige og med en række umistelige rettigheder" var blevet et alment vedtaget princip i vores samfund. Men i "Stram Kurs"-programmet er vi opdelt i 1. og 2. klasses individer - og de sidste ser man åbenbart helst ude af landet.

Den libertære søjle bygger på libertarianismen som ideologi. Det er en samfundsopfattelse, hvor man ønsker hovedparten af den offentlige sektors ydelser og institutioner afskaffet. Enhver borger skal klare sig selv og sin familie. Vores hårdt tilkæmpede velfærdssamfund skal afskaffes, eksempelvis vil partiet fjerne ydelser i forbindelse med ledighed. Og generelt skal det enkelte individ leve efter princippet om det stærkeste individs overlevelse på de svageres bekostning.

Det er altså, hvad vi kan vente os af "Stram Kurs". Så selv om partiet hævder at kæmpe for et samfund for "danskere", så er partiets ideologiske grundlag ekstremt langt fra, hvad vi normalt opfatter som danske idealer. Hvor er lighed, frisind, tolerance og medmenneskelighed blevet af?

Hvad kan man egentlig forvente af Stram Kurs?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce