Leder: Uheldene hober sig op på E45


Leder: Uheldene hober sig op på E45

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Jakob Krogh Nørgaard , jn@hsfo.dk
Billede
Debat. 

Motorvejsstrækningen ud for Horsens er er med sine kun to spor i hver retning hårdt plaget af uheld og kødannelser. Og der er lang tid, til en udvidelse kan stå klar.

Harmonikasammenstød på motorvej gav kø. Uheld skaber kø på E45 - bil er væltet om på taget. Harmonikasammenstød på E45 - passager kørt på sygehuset. To biler brager sammen og spærrer motorvej.

Ovenstående er fire rubrikker, vi har haft i Horsens Folkeblad eller på hsfo.dk bare inden for den seneste uge. Alle sammen taler de et tydeligt sprog: Der er alt for meget trafik på E45 mellem Skanderborg og Vejle og alt for mange uheld.

Helt bevidst skriver jeg Skanderborg og ikke Aarhus, for efter motorvejen mellem Skanderborg Syd og Aarhus Syd er blevet udvidet til tre spor i begge retninger, har trafikken de fleste dage gledet fint på den strækning. I hvert fald har Vejdirektoratet været ude med tal, der viser, at bilisterne, der dagligt pendler på strækningen, sparer cirka 24 timer om året i transporttid.

Derimod er der meget, der tyder på, at problemet med tæt trafik og deraf følgende uheld er intensiveret på strækningen mellem Skanderborg Syd og Hornstrup nord for Vejle.

Til stor frustration for alle de mange bilister, der bliver forsinkede i trafikken på grund af kødannelser.

Arbejdet med at udvide motorvejen er skudt i gang. Folketinget har givet penge til en vvm-undersøgelse af udvidelsen, og den undersøgelse er Vejdirektoratet i fuld gang med at lave. Men der er stadig ikke sat penge af til selve udvidelsen.

På trods af, at råbet gennem efterhånden mange år har lydt fra stort set hele Østjylland: Giv os nu det ekstra spor på motorvejen.

Der er selvfølgelig lys forude, og vi østjyder bør med rette have en forventning om, at politikerne på Christiansborg finder de milliarder, der skal til for at lave det ekstra spor.

Men indtil asfalten er lagt, og en eller anden minister kan klippe snoren, vil der gå indtil flere år. Først i sommeren 2020 er Vejdirektoratet klar med sin undersøgelse, og derefter kan selve anlægsarbejdet tage to-tre år.

Med den frekvens af uheld, vi ser på motorvejsstrækningen lige nu, er der meget langt til 2023.

Så kære politikere: Det kan kun gå for langsomt med det ekstra spor.

Der er alt for meget trafik på E45 mellem Skanderborg og Vejle og alt for mange uheld.

Leder: Uheldene hober sig op på E45

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce