Pensionister, der har skabt velfærden, bliver glemt


Pensionister, der har skabt velfærden, bliver glemt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat. 

Ældre: Langeland risikerer som fattig kommune at stå tilbage med Sorteper og med hatten i hånden, når Venstres unge skatteminister Karsten Lauritzen med en ny skattereform vil "skabe vækst og velstand i hele landet". Fordi han hverken har forstået historien, demografien, geografien eller proportionerne mellem rig og fattig.

"Jeg vil skabe holdbare og positive resultater for alle danskere", lover den gode skatteminister i avisen Danmark 10. oktober. Suppleret med endnu en omgang varm luft om udflytning af statslige arbejdspladser til en by i provinsen.

"Alle danskere". Hallo! Undskyld mig, men tør vi tro på den galej her på Langeland. Statslige arbejdspladser på Langeland. Nej, fordi hverken Langeland eller Sydfyn, for den sags skyld, har oplevet troværdighed, når regeringen taler om udflytning af statslige arbejdspladser, der skal "skabe vækst og velstand i hele landet". Tværtimod, udviklingen er gået den anden vej: Langeland og Sydfyn har mistet statslige institutioner og arbejdspladser. Og dermed skattekroner.

Men det er jo altid interessant, når en minister uden at lytte gør sig klog på lokalpolitik, set fra en udkikspost på Christiansborg/Slotsholmen med de tre politiske aber, der hverken vil se, høre eller tale. Det er ikke det, der samler landet, og så er det, at vi kommer til det, fordi:

Karsten Lauritzen påstår under den noget misvisende overskrift, at "Regeringen begunstiger ikke nogle geografiske områder frem for andre", "Vi laver skattepolitik for hele Danmark". Den holder bare ikke, kæden falder af, og det er ren og skær politisk retorik, når regeringen "først og fremmest" vil "belønne arbejdende danskere" med sin skattereform.

Det er uretfærdigt, og så er det, at jeg spørger:

Hvad med alle dem, pensionisterne, der gennem en menneskealder har slidt og slæbt og stræbt og betalt skat og skabt grundlaget for det velfærdssamfund, vi glæder os over i dag? 

De bliver glemt. Ja, undskyld, men jeg spørger på vegne af fru pensionist Jensen i Longelse på Langeland og andre langelændere på den anden side af de 65, Langeland har danmarksrekord i borgere 65+, og derfor har kommunen en særlig forpligtelse for en ældrepolitik med omsorg og pleje og fritidsliv, der gør en forskel, men som Langeland Kommune ikke alene kan finansiere via statslig humanitær hjælp og den langelandske kommuneskat, som paradoksalt nok er landets højeste med 27,8 procent.

Det kræver mellemkommunal solidarisk finansiering via et retfærdig og fair udligningsordning mellem rig og fattig.

Hvorfor skal det være så svært at forstå, at der er en asocial, økonomisk, altså uretfærdig demografik forskel på kommuner som Gentofte og Langeland, og som regering og Folketing skal tage vare på?

Hører Langeland med til "hele landet", skatteminister? Eller er vi herovre, der ligger sidst ruten og uden mål og med og uden for rækkevidde, blot at betragte som en blandet landhandel?

 

Pensionister, der har skabt velfærden, bliver glemt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce