85-årig står bag saftig novellesamling

Hartvig Kjeldgaard fra Egtved er ikke bange for at beskrive kødets lyst og de store konsekvenser kønsdriften kan have på menneskers liv. Hans stil er en blanding af fakta og fiktion udsprunget af minder fra sin barndom. Han glæder sig til at præsentere sin nye novellesamling på plejecenter Egetoft. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

85-årig står bag saftig novellesamling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hartvig Kjeldgaard krydrer sine egne minder med fiktion i en novellesamling, der emmer af længsel, erotik og et åbent menneskesyn.

Egtved: Tirsdag 20. marts vil 85-årige Hartvig Kjeldgaard være at møde på Egetoft i Egtved fra klokken 10. Her vil han signere sin nye novellesamling, Sommer i Præstegaarden.

- Det er den fjerde bog, jeg udgiver, og denne gang er der en hel del mere fiktion indblandet i mine fortællinger, fortæller Hartvig Kjeldgaard.

Denne nye novellesamling rummer tre noveller, alle med hver deres særpræg og universer. Den første novelle, der også lægger navn til bogen, tager udgangspunkt i pastor Lunds sexliv. Denne pastor Lund hørte til i den tid, da Hartvig Kjeldgaard var ung i et nordjysk sogn og hørte historier om denne lidet fromme mands gerninger.

- Jeg har skrevet novellen sådan, som jeg forestiller mig, at det har foregået mellem pastor Lund og sognets unge kvinder, og ja, det er gjort meget levende og detaljeret, for jeg vil gerne give et billede af, hvordan det sikkert føltes at være i præstens og pigernes sted, lyder det fra Hartvig Kjeldgaard.

Han forklarer samtidig, at på den tid hvor novellen foregår - for omkring 80 år siden - var især landbefolkningen meget bornert og fordømmende, og derfor vil Hartvig Kjeldgaard gerne give et billede af, hvordan kødets lyst og åndens skrøbelighed også er en del af livet - selv for en pastor, der ender med at blive sendt i et andet embede væk fra sit oprindelige sogn.

Jeg har faktisk altid været fyldt med udlængsel, og især har der været længslen efter Amerika.
Hartvig Kjeldgaard

Udlængslen, der altid har været der

Hartvig Kjeldgaard har oplevet en udlængsel gennem sit liv, som også præger hans skriverier.

- Jeg har faktisk altid været fyldt med udlængsel, og især har der været længslen efter Amerika, siger Hartvig Kjeldgaard.

Lige siden han var en lille dreng, har han hørt om de mange fra hans egen familie, der både i fortid og samtid drog afsted udover de store have til mulighedernes land. Selv gjorde han forsøg på at drage afsted som helt ung, men omstændigheder gjorde, at det aldrig lykkedes.

Dette har dog ikke bremset Hartvig Kjeldgaards forestilling om, hvordan det kunne have været at gøre forsøget. Derfor kan man i den næste novelle, Udlængsel, følge historien om den unge mand og hans ihærdige, men også uheldige forsøg på at komme med det store sejlskib til Amerika.

I historien får den unge knægt 800 kroner af sin mor til at rejse for trods familiens fattige kår. Dog når han at blive rullet af en letlevende kvinde efter en nats hed elskov, og dermed blev hans drømme om Amerika ødelagt af faldet for kødets fristelser.

Novelle nummer tre og rejsen

I bogens sidste novelle, starter historien om den unge knægt forfra, og igen får han 800 kroner at rejse for.

Denne gang lykkes det drengen at komme afsted, og hans drømme om eventyr bliver opfyldt - blandt andet får han job på en farm, møder en smuk halvblodsindianerkvinde og parret drager videre sammen til Canada og slår sig ned.

85-årig står bag saftig novellesamling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce