Arbejdsløs efter valget: Holger Gorm bider skeer med jobcentret

Holger Gorm Petersen er som jobsøgende kommet på den anden side af det system, han som politiker har været med til at forme de seneste 28 år. Foto: Michael Svenningsen

Arbejdsløs efter valget: Holger Gorm bider skeer med jobcentret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter 28 år i lokalpolitik er Holger Gorm Petersen nu på jagt efter et nyt job. Selvom han allerede har et kort på hånden, er jobcentrets regler ikke altid lige lette at have med at gøre, mener den 62-årige politiker.

Randbøldal: I 28 år har Holger Gorm Petersen som medlem af byrådet været med til at forme det system, der tager sig af de arbejdsløse borgere i kommunen. Nu er han selv én af borgere, efter han i november tabte sin plads i byrådet og blev arbejdsløs for første gang i sit 62 år lange liv.

En noget anderledes oplevelse for den garvede politiker fra Nye Borgerlige, der før har udtalt kritik af det jobcenter, han nu selv er en del af.

- Jeg har mange gange sagt til jobcenterchefen, at jeg mente, jobcenteret skulle lukkes, men at jeg nok skulle finde et andet job til hende, når det skete. Efter valget måtte jeg så ringe ned til hende og sige, at nu var det altså hendes tur til at finde et job til mig, fortæller Holger Gorm Petersen med et smil.

Trods sine 62 år er efterløn ikke pt. en mulighed for den afgående politiker, der i stedet er blevet tilbudt et job som buschauffør hos en vognmand i Vejen Kommune. Han mangler dog et kørekort, før han kan takke ja til jobbet.

- Det vil a-kassen gerne betale, og det er jo fint, men af en eller anden årsag skal jeg gå ledig i fem uger, før jeg kan starte på kørekortet, som så tager seks uger at tage. Sådan er reglerne åbenbart, og jeg ved godt, at det er loven, der bestemmer det og ikke Jobcenter Vejle, men det er jo komplet åndssvagt, når jeg nu står med et jobtilbud på hånden, mener Holger Gorm Petersen.

Han har tidligere arbejdet som kok og restauratør i mange år, men ser ikke sig selv vende tilbage til den hårde branche. I stedet går han andre veje for at genopfinde sig selv, efter hans lokalpolitiske liv er slut.

Læs hele vores store farvel-interview med Holger Gorm Petersen her.

Arbejdsløs efter valget: Holger Gorm bider skeer med jobcentret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce