Banker: Egtved er ikke interessant

Det er efterhånden længe siden, at Danske Bank eller nogen andre banker har hørt hjemme i Egtved. Arkivfoto

Banker: Egtved er ikke interessant

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To af de banker, der tidligere har fundet det attraktivt at åbne bank i Egtved, har ingen planer om at vende tilbage til Egtved.

Egtved: Egtved er ikke en attraktiv by at drive fysisk bank i.

Sådan lyder vurderingen fra to banker, der tidligere har haft filial i byen, men som af forskelliger årsager valgte at lukke deres Egtved-afdeling ned.

For som udviklingen går i øjeblikket, bliver behovet for fysiske banker fortsat mindre, i takt med at de digitale muligheder stiger.

Blandt de banker, som har haft filial i Egtved inden for de seneste år, er Danske Bank, der lukkede deres filial i maj 2013.

Efter 128 års bankdrift i byen kom ledelsen frem til, at det ikke længere gav mening at have en afdeling i Egtved.

- Vores kunder bruger mere og mere digitale løsninger, og vi kunne se, at antallet af transaktioner faldt. Behovet for en fysisk filial var derfor så lille, at vi valgte at samle kræfterne i Vejle, siger Palle Heiselberg, der er Danske Banks områdedirektør i Vejle.

Har ikke glemt Egtveds borgere

Palle Heiselberg oplever et marked, hvor banker i højere grad afvikler end udvikler deres fysiske del, og derfor er det usandsynligt, at banken vender tilbage til Egtved. Men det betyder ikke, at Danske Bank har glemt sine kunder i Egtved.

- Vi har ladet kontantautomaten stå, og vi hjælper borgerne med at komme ind i den digitale verden. Vi holder masser af kurser for de ældre, og vi tilbyder dem at holde møder over internettet, hvis de ikke ønsker at tage turen til Vejle, siger Palle Heiselberg.

Han er skeptisk over udsagnet om, at en ny filial i Egtved ville tiltrække mange lokale kunder, som formanden for Egtved Handelsforening, Hanne Mikkelsen, mener.

- Jeg håber bestemt ikke, at mange ville skifte til en bank, hvis den åbnede i Egtved, for vi tilstræber at drive bank efter, hvordan kunder bruger bank i dag. Og det gøres i stigende grad digitalt. Hvis kunderne har brug for rådgivning, kører de gerne lidt længere for det, siger Palle Heiselberg.

Konkurrencen var for stor

Da Middelfart Sparekasse valgte at lukke deres filial i Egtved i 2007, var det med baggrund i den konkurrence, der var om bankkunderne i Egtved på det tidspunkt.

- På det tidspunkt var der fire banker i byen, og det var der ikke kunder nok til, konstaterer Bjarne Jacobsen, der er kommunikationschef i Middelfart Sparekasse.

Den udfordring eksisterer som bekendt ikke længere, men meget har ændret sig siden 2007, og det er derfor ikke nok, at der ikke længere ligger banker i Egtved, for at man i Middelfart Sparekasse har interesse i at komme tilbage.

- Som omstændighederne er i dag, kræver det en del kunder at drive en rentabel bankfilial. Så tiden er ikke til at åbne en filial i en by af Egtveds størrelse, siger Bjarne Jacobsen.

Samtidig spiller det ind, at Middelfart Sparekasse har en afdeling i Ødsted, hvorfor banken allerede har en del kunder fra Egtved.

Banker: Egtved er ikke interessant

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce