Bekymret mor: Vores børn er i fare på vejene

Når den tunge trafik skal frem, er der ikke meget plads på vejene omkring Brakker. Privatfoto: Karina Turn

Bekymret mor: Vores børn er i fare på vejene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter skolebussen ved Øster Starup er blevet nedlagt, må flere børn fra Brakker cykle i skole, men vejene er uforsvarlige at køre på, mener bekymret mor, der også kritiserer reglerne for flextrafik.

Brakker: Da Øster Starup Skole for nyligt tog hul på et nyt skoleår, måtte flere elever tage cyklen, fordi teknisk udvalg har nedlagt skolebussen.

En af de elever er Karina Turns søn, der går i 6. klasse på Øster Starup Skole. Med 5,3 kilometer mellem skolen og familiens hjem på Sletmadevej i Brakker burde den daglige transport til og fra skole ikke være et problem på cykel, hvis det da ikke var fordi, at vejene er, hvad Karina Turn kalder decideret uforsvarlige at køre på.

- Jeg vil gerne have, at min søn cykler, men vejene er simpelthen for farlige. Der er meget tung trafik, og vejene er meget smalle. Der er ikke cykelsti hele vejen, og så bliver her buldermørkt, især om vinteren, siger Karina Turn.

Hun kører derfor sin søn så ofte, hun kan, men det er ikke altid muligt grundet hendes arbejde, og eftersom hun nægter at lade ham cykle alene, er morgenerne svære uden skolebussen.

- Jeg cykler heller ikke selv, for det er for farligt. Så kan man sørge for at ligne et juletræ med reflekser og lygter, men det hjælper ikke, hvis du ikke har en fornemmelse for vejen, fordi det er så mørkt, fastslår hun.

Politikerne skulle prøve at komme herud og cykle en tur, når det er mørkt, så vi kan se, om de vil sende deres børn ud i det. Men det er nok en utopi at tro, at vi får en cykelsti eller skolebussen tilbage.
Karina Turn

Storebror cykler ved siden af taxaen

En anden transportmulighed er flextrafik, men det kræver, at familien betaler knap 40 kroner om dagen.

- Hvis du går i 4. klasse eller derover, er flextrafik kun gratis, hvis man bor mindst seks kilometer væk. Det kan ikke passe, at vores betingelser skal blive så forringet, fordi skolebussen er stoppet, mener Karina Turn.

En anden familie på Sletmadevej får sine to yngste børn fragtet i skole af flextrafik, fordi de endnu ikke har nået 4. klassetrin.

- Deres ældste søn er for gammel til at få gratis kørsel, så han cykler i skole ved siden af taxaen. Det ville jo ikke koste kommunen ekstra at fylde bilerne op med børn fra samme gade, så de alle sammen kommer sikkert i skole, lyder det hovedrystende fra Karina Turn.

Bekymret mor: Vores børn er i fare på vejene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce