Boliger for sindslidende bygges om for millioner

Boligerne på Tinghøj er ikke tidsvarende, men det vil voksenudvalget gerne lave om på. Derfor arbejder udvalget på en stor ombygning af boligerne. Arkivfoto

Boliger for sindslidende bygges om for millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Over en tre-årig periode skal boligerne på Tinghøj ombygges, så de bliver indrettet tidssvarende. Dermed får beboerne bedre rammer for at blive klar til på et tidspunkt at flytte i egen bolig.

Egtved: Over en tre-årig periode skal der bygges om på Tinghøj, som er et tilbud til voksne med forskellige psykiske lidelser, og som har behov for støtte hele døgnet. I alt er der 34 døgnpladser på stedet.

Men boligerne er ikke indrettet tidsvarende, da der ikke er tale om to-værelses boliger. Derfor besluttede voksenudvalget i Vejle Kommune forleden, at boligerne over en tre-årig periode skal bygges om, så boligerne bliver omdannet til to-værelses boliger. Ombygningen vil ikke ændre på antallet af døgnpladser.

Formålet med ombygningen fagligt set er, at boligerne mere hensigsmæssigt kan indgå i rehabiliteringen af beboerne og være et vigtigt element i at gøre borgerne klar til efter en tid at flytte i egen bolig uden for botilbuddet. En væsentlig forudsætning for det er, at borgerne opnår de nødvendige almene færdigheder og kan håndtere og overskue den praktiske hverdag, der hører med at bo selv. I den sammenhæng er boligens størrelse og indretning afgørende.

- Det er et stort problem, at der ikke er to rum i boligerne i forhold til at hjælpe borgerne, så de på sigt kan komme i egen bolig igen. Boligerne skal gerne bygges om, så de kommer til at minde om det, borgerne kommer ud til, når de flytter i egen bolig. Derfor har vi i udvalget et stort ønske at om få boligerne tilpasset og gjort tidsvarende, lyder det fra formanden for voksenudvalget, Gitte Frederiksen (V).

En forbedring af boligforholdene for borgerne vil samtidig give medarbejderne bedre arbejdsforhold, mener udvalgsformanden.

For Lone Myrhøj, der er medlem for voksenudvalget for SF, mener ikke blot, at det er et ønske med en ombygningen. Hun kalder det en "skal-opgave", som er strengt nødvendig.

Tinghøj
Tinghøj er et døgntilbud for borgere over 18 år, som har en sindslidelse og behov for støtte døgnet rundt.Tinghøj er samtidig et tilbud for borgere, som udover en sindslidelse også har et misbrug eller en dom.

Tinghøj er opdelt i fem boenheder - alle med egen indgang, have, terrasse, køkken, spisestue og fællesstue.

Der er et stort udendørs areal med haveområder med terrasser, grønne områder, værksteder mv.

Ombygning over tre år

Den samlede ombygning og tilbygning, inklusiv forbedringer af lysforholdene, anslås at komme til at koste i alt 47,3 millioner kroner eksklusiv moms. Det foreslås, at man fordeler ombygningen over tre år, så man minimerer gener i form af genhusning af nogle af borgerne mest muligt.

Forslaget, som voksenudvalget arbejder ud fra, indebærer, at man i perioden 2020-2023 afsætter i alt 32,9 millioner kroner; 0,3 millioner kroner i 2020, 8,5 millioner kroner i 2021, 10 millioner kroner i 2022 og 14,1 millioner kroner i 2023. Herudover skal der afsættes 14,4 millioner kroner i 2024.

Boliger for sindslidende bygges om for millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce