Cykelløb skaffer penge til børn og unge i sorg

Der bliver ruter i år for både de garvede motionister men også en ny familierute, hvor alle kan cykle i deres eget tempo og bare have en hyggelig dag sammen. PR-foto

Cykelløb skaffer penge til børn og unge i sorg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For syvende gang afvikles cykelløbet Tour de Trekanten - denne gang med start i Egtved. Arrangørerne håber på stor opbakning fra både erfarne motionister, men også familier, der gerne vil cykle for en god sag.

Egtved: Det handler om at cykle penge ind til en god sag, når cykelholdet Team Giv Håb Trekanten afvikler løbet Tour de Trekanten søndag 26. maj. Hele overskuddet fra løbet går nemlig ubeskåret til organisationen Børn, Unge & Sorg, som gratis hjælper børn og unge, der lever med en alvorligt syg forælder eller søskende, eller som har mistet en forælder eller søskende.

- Det er en organisation, som virkelig gør en forskel for nogle børn og unge, der har det svært. Ventetiden på at komme i en sorggruppe kan nogle steder være lang. Den ventetid kan vores indsats være med til at nedbringe, lyder det fra Troels Meyer, der er holdkaptajn på Team Giv Håb Trekanten.

Det er syvende gang, at Tour de Trekanten finder sted. De seneste seks år er det blevet holdt i Smidstrup, men blandt andet på grund af afstemning til EU-valget i Smidstrup Hallen er løbet i år flyttet til Egtved.

- Det var sådan lidt med kort varsel, vi blev nødt til at flytte løbet, men Egtved har taget rigtig godt imod os, siger han.

Tour de Trekanten
Team Giv Håb Trekanten står for syvende gang for at arrangere cykelløbet Tour de Trekanten. Holdet er et af ti hold under Team Giv Håb, der i 2018 i alt formåede at samle over 1,6 millioner kroner ind til organisationen Børn, Unge & Sorg.De sidste seks år har løbet været holdt i Smidstrup. I år starter Tour de Trekanten i Egtved.

De første ryttere sendes ud på ruten klokken ni.

Det koster 75 kroner at deltage på familieruten, 175 kroner at deltage på 75 kilometer-ruten og 250 kroner at deltage på den længste rute på 130 kilometer.

Tilmelding sker via www.tour-de-trekanten.dk.

Ny familierute

Der bliver i år tre ruter at vælge imellem. For de trænede motionister er der mulighed for at vælge mellem en rute på 75 eller 130 kilometer med start ved hallen i Egtved, og så på en flot rundtur ud i den smukke Vejle Ådal. Som noget nyt i år er der arrangeret en familierute på 25 kilometer.

- Her bliver der ikke taget tid. Her handler det i stedet om at have en god oplevelse sammen og cykle i det tempo, man har lyst til. Her er man også velkommen til at cykle på sin el-cykel, hvis man foretrækker det, forklarer Troels Meyer.

De mindre børn har også mulighed for at få en lille cykeloplevelse. På parkeringspladsen ved hallen bliver der nemlig en lille børnebane, hvor børn på deres cykler eller løbecykler kan tage nogle runder.

Det skal være en god oplevelse

Team Giv Håb Trekanten har valgt i år at gøre lidt ekstra ud af at skabe nogle hyggelige rammer for løbet. Blandt andet har holdet arrangeret, at Helge Stolberg Madsen fra Egtved Camping, for mange nok bedre kendt som Bamse-Madsen, vil underholde med hits fra Bamses Venner. Roy Jepsen fra hallen vil blandt andet stå og grille pølser.

- Vi har gjort meget ud af, at det skal være en god oplevelse både for dem, der cykler med, og for dem, der står ved hallen og ser på. Har de en god oplevelse, er der større chance for, at de også vil være med næste år, forklarer Troels Meyer, der godt kunne forestille sig, at Tour de Trekanten fremover skal afvikles i Egtved.

Arrangørerne overvejer samtidig, om der næste uge kan kobles en mountainbike-rute på løbet også.

Håber på mange deltagere

Der er stadig åbent for tilmelding. Indtil videre er der godt 100 tilmeldte, men det tal stiger forhåbentlig en del. Tidligere år har der været op til 350 deltagere - det niveau håber arrangørerne at komme op på igen.

- Vi ved, at der er flere af de lokale cykelklubber, som har en aftale om, at hvis de tilmelder sig via klubben, så betaler klubben lidt af deltagergebyret. Så vi ved, at der kommer en del tilmeldinger den vej. Og så er der mange, der nok venter, til de kan se vejrudsigten for dagen først, gætter han.

Mere information kan findes på www.tour-de-trekanten.dk. Her kan man også tilmelde sig.

Cykelløb skaffer penge til børn og unge i sorg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce