Det begyndte med en kastemaskine til 37,50 kr.

Arkivfoto: Søren E. Alwan

Det begyndte med en kastemaskine til 37,50 kr.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

JUBILÆUM: Randbøl Jagtforening markerer i morgen, 25. august, fra klokken 9 til 15, at foreningen har haft skydebane i 50 år.

Foreningen startede i 1936 med flugtskydning ved at indkøbe en kastemaskine til 37,50 kr. samt skruer til 0,35 kr. og en pæl til maskinen til seks kroner - et stort beløb, da en dagløn vel lå på omkring fire kroner.

Der blev skudt lerduer tre søndage, og der blev så den sidste dag skudt om en sølvplade a fem kroner. Lerduer og patroner blev hentet på cykel på Randbøl Station, overskydende blev afleveret hos købmand Jensen om mandagen. Sådan gik fire år, inden der kom en krig i vejen.

Først i 1953 blev der igen skudt lerduer i et par år, og så blev der nedgangstider i foreningen. I 1962 blev den gamle kastemaskine støvet af, og skydningen blev genoptaget i Bindeballe.

I 1968 blev banen så flyttet til den nuværende adresse. Der var kun en maskine, man stillede sig i kø, og når alle havde skudt, blev maskinen stillet om til en anden side.

Omkring 1970 blev der erhvervet et gammelt træhus, som fungerede til 1984, hvor det nuværende klubhus blev bygget. Med tiden blev maskinparken udvidet, så der kunne skydes i flere retninger, og der kom el-udkast.

I 1992 blev banen moderniseret med fuldautomatiske maskiner bygget af en kreds af medlemmer. Efter som der blev råd til det, blev maskinerne udskiftet til de nuværende Due-Matic-maskiner.

Her i jubilæumsåret har Leif Brunbjerg ved FM vundet veteranrække med 39 duer i 40 skud.

Det begyndte med en kastemaskine til 37,50 kr.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce