Det kan du opleve under fest- og kulturugen

Teatergruppen blæksprutten har premiere på stykket "Sidste Akt" på fest- og kulturugens første dag, fredag 16. marts. Privatfoto

Det kan du opleve under fest- og kulturugen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Teater, kunstudstillinger og musik er blot nogle af de oplevelser, der venter gæsterne til Egtveds fest- og kulturuge, som starter på fredag og fortsætter frem til 25. marts.

Egtved: Egtved og omegn klar til at dyrke alt det bedste, som området har at byde på indenfor kunst, kultur, natur og historie, når den årlige fest- og kulturuge begynder fredag 16. marts. Frem til søndag 25. marts kan man tage del i en bred palet af forskellige arrangementer, og avisen dykker her ned i et udpluk af dem.

På åbningsdagen kan man nyde stegt flæsk og et godt grin, når teatergruppen Blæksprutten har premiere på stykket "Sidste Akt" i Egtved Forsamlingshus klokken 19. Derudover kan man opleve Jesper Høyer-Nielsens billedudstilling på Roberthus eller udstillingen "Fra såning til høst" på Egtved Museum. Når man ikke udstillingerne denne dag, kan de opleves alle festugens øvrige dage.

Lørdag 17. marts kan man komme på en kulturhistorisk vandretur til nabosognet Lindeballe med naturvejleder Peer Høgsberg. Turen starter klokken 14 ved Randbøl Kirke og går blandt andet forbi Lindeballes helt specielle og velbevarede middelalder-teglovn, hvor Vandel Museums genstande var deponeret, mens museet var beslaglagt af tyskerne under 2. verdenskrig.

Søndag 18. marts er der mere historie at hente, når Randbøl Sogns Lokalarkiv og Museum samt Bunkermuseet i Vandel holder åbent både denne dag såvel som 25. marts i anledning af festugen. 18. marts er der desuden gymnastikopvisning i Egtved Idræts- og Multicenter samt fernisering hos Mette Kramer på Ballevej 53 i Bredsten. Udstillingen af malerier varer hele festugen.

Foredrag, film og korprøve i hverdagene

Også i hverdagene er der masser at opleve. Fra mandag til fredag kan man se en udstilling på Egtved Skole, som viser eksempler på elevernes arbejde, mens Hans Rasmussen fremviser sit arbejde med træ på Egetoft.

Mandag kan man desuden se filmen "Nøgle, hus, spejl" i Kirkehuset klokken 19, og tirsdag er der påskefrokost på Egetoft samt foredrag om Robert Jacobsen på Egtved Bibliotek. Også torsdag 22. marts kan man overvære et foredrag, når Lars "Charlie" Mortensen besøger Nørup Sognegård for at fortælle om arbejdet med Jelling Festival.

Samme dag holder Tågelundkoret åben korprøve på Roberthus klokken 19.30 for alle, der har lyst til at lytte eller deltage.

Foredrag, irsk musik og eksotiske retter

Fest- og kulturugens sidste weekend begynder med endnu en opførelse af Blækspruttens "Sidste akt", denne gang i Bredsten Håndværkerhus klokken 18. Samme aften er der fernisering for gruppen De Kunst Nære, der udstiller tegninger, grafik, malerier og keramik i Ågård Forsamlingshus hele weekenden.

Lørdag 24. klokken 10 kan man komme på bustur til Stenderup Halvøen sammen med Peer Høgsberg eller nyde simremad, høkerbajere og irsk musik på Bindeballe Købmandsgård klokken 12.

På festugens sidste dag kan man smage spændende retter fra hele verden, når der traditionen tro bliver holdt etnisk dag i Egtved. Borgere med rødder i andre kulturer tilbereder specialiteter fra deres hjemlande, som man gå på opdagelse i på Egetoft mellem klokken 12 og 15.

Yderligere informationer kan findes på fest- og kulturugens facebookside.

Det kan du opleve under fest- og kulturugen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce