Egtved Handelsforening bejler til AktivErhverv

Det årlige kræmmermarked i Egtved er en af de store events, som Egtved Handelsforening står bag. Den slags aktiviteter vil de forskellige underudvalg fortsat arrangere, men foreningen mangler hjælp til selve bestyrelsesarbejdet. Arkivfoto: Angelina Owino

Egtved Handelsforening bejler til AktivErhverv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Egtved Handelsforening ønsker nye kræfter og nyt input til bestyrelsesarbejdet. Foreningen er nu gået i dialog med AktivErhverv i håb om et udbygget samarbejde.

Egtved: Hvert år arrangerer Egtved Handelsforening en stribe af store og små aktiviteter, der er med til at skabe liv i byens butikker. Det sørger en række arbejdsomme underudvalg i handelsforeningen for.

Men det kniber lidt mere med at finde folk, som har lyst til selve bestyrelsesarbejdet i foreningen.

- Sidste gang, der var valg til bestyrelsen, havde vi problemer med at finde ét nyt medlem. Til den kommende generalforsamling er tre på valg, hvoraf to ikke ønsker at genopstille. Derfor skal vi ud og finde to nye, og det, kan vi godt forudse, kan blive svært, forklarer Dorthe Sommerlund, der sidder handelsforeningens bestyrelse.

Samtidig er der i den nuværende bestyrelse ikke nogen egentlig formand, da ingen af de fem siddende medlemmer havde mod på at påtage sig det ansvar. I stedet opererer foreningen med et delt formandsskab. Men det er ikke optimalt.

Sidste gang, der var valg til bestyrelsen, havde vi problemer med at finde ét nyt medlem. Til den kommende generalforsamling er tre på valg, hvoraf to ikke ønsker at genopstille. Derfor skal vi ud og finde to nye, og det, kan vi godt forudse, kan blive svært.
Dorthe Sommerlund, bestyrelsesmedlem i Egtved Handelsforening
Dorthe Sommerlund og de fire andre bestyrelsesmedlemmer i Egtved Handelsforening håber, at et samarbejde med AktivErhverv kan være en mulighed. Det skal dialogmøder mellem de to parter nu gøre dem klogere på. Arkivfoto: Christina Møgelvang Mosegaard
Dorthe Sommerlund og de fire andre bestyrelsesmedlemmer i Egtved Handelsforening håber, at et samarbejde med AktivErhverv kan være en mulighed. Det skal dialogmøder mellem de to parter nu gøre dem klogere på. Arkivfoto: Christina Møgelvang Mosegaard

Forslag om samarbejde

Derfor vil bestyrelsen i Egtved Handelsforening forsøge at komme på forkant ved at tænke i nye løsninger. Et medlem af bestyrelsen bragte derfor emnet op på et BID-møde, hvor et forslag gik på at indgå i et samarbejde med erhvervsforeningen AktivErhverv.

- Det forslag kan vi se gode muligheder i. Derfor har vi taget kontakt til AktivErhverv og håber på, at vi kan få arrangeret nogle dialogmøder, så vi kan få en fornemmelse af, om det er en mulighed, og hvordan sådan et samarbejde i så fald kunne strikkes sammen, siger Dorthe Sommerlund.

De forskellige underudvalg under handelsforeningen skal stadig fortsætte med at arrangere aktiviteter som hidtil. Men håbet er, at et samarbejde med erhvervsforeningen kan betyde flere medlemmer til bestyrelsesarbejdet og måske en ny formand.

- Samtidig er der andre erhvervsgrupper repræsenteret, som måske kan komme med noget nyt input og nye idéer. Det kunne vi også godt bruge, forklarer hun.

Klar til dialog

Hos AktivErhverv er formand Martin H. Lund klar på at gå i dialog med handelsforeningen.

- Vi er klar på at mødes med handelsforeningens bestyrelse og høre nærmere om, hvad det er, de præcis har hjælp til, og hvad vi eventuelt ville kunne hjælpe hinanden med, og hvordan det eventuelt vil påvirke vores øvrige medlemmer. Indtil da har vi ikke taget nærmere stilling til, hvordan vi forholder os til handelsforeningens ønske, siger Martin H. Lund.

Læg gerne hovederne i blød

Et samarbejde med AktivErhverv er dog ikke eneste mulighed.

- Vi har også på BID-mødet opfordret folk til at lægge hovederne i blød for at se, om der måske kunne være andre idéer. Måske er der andre, der kunne have lyst til at være en del af handelsforeningens bestyrelse. Det er ikke noget kriterium, at man har en butik i byen eller har noget med butikker at gøre overhovedet. Det vigtigste er, at man har en interesse for byen, byens handelsliv og byens udvikling, siger Dorthe Sommerlund.

Egtved Handelsforening holder normalt generalforsamling i slutningen af marts måned, men den er foreløbig udskudt lidt, så der er tid til at afdække mulighederne for samarbejde med AktivErhverv eller til at få andre idéer i spil.

Egtved Handelsforening bejler til AktivErhverv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce