Her ender pumper og teknik fra lukket svømmehal

Leif Grønning glæder sig over, at anlæg og teknik fra svømmehallen i Vingsted, kan få nyt liv andre steder. Det har fungeret upåklageligt, siden det blev installeret for cirka ti år siden, fortæller han. Foto: Mette Mørk

Her ender pumper og teknik fra lukket svømmehal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pumpeanlæg og teknik fra den nu tidligere svømmehal i Vingsted er solgt til Vejle Kommune, som genbruger dele af det i andre svømmehaller.

Vingsted: Hvorfor smide noget ud, som stadig virker? Det er tanken hos Vingsted Hotel & Konferencecenter, som har solgt det store pumpeanlæg, der tidligere regulerede og pumpede vand ind og ud af svømmebassinet i Vingsted, til Vejle Kommune.

- Det er et fint anlæg, som stadig fungerer upåklageligt. Det ville være synd bare at kassere det, når det sagtens kan genanvendes andre steder, siger Leif Grønning, der er servicechef ved konferencecentret.

Anlægget er købt i 2008 og havde en nypris på cirka tre millioner kroner.

- Kommunen har fået lov at købe det billigt. Vi har jo ikke længere noget at bruge det til, fortæller han.

40.000 kroner må Vejle Kommune slippe. Dertil kommer at kommunen selv skal sørge for at pille det hele ned.

- For os at se er det en rigtig win-win situation. Vi kommer af med et anlæg, vi ikke længere har brug for, og kommunen kan genanvende det, så det kommer andre til glæde, siger Leif Grønning.

Det er et fint anlæg, som stadig fungerer upåklageligt. Det ville være synd bare at kassere det, når det sagtens kan genanvendes andre steder.
Leif Grønning, servicechef

Dele kan bruges flere steder

Hos Vejle Kommune er teknisk leder af svømmehallerne Lars Mikkelsen meget glad for købet.

- Ved at købe et fint anlæg på den her måde har vi mulighed for at løse nogle udfordringer nu, som vi nok ellers ikke havde fået lige foreløbig, forklarer han.

Blandt andet kommer svømmehallen i Børkop til at nyde godt af købet, idet det gamle kloranlæg bliver skiftet ud. Også friluftsbadene i Jelling og Give får dele af anlægget fra Vingsted.

- Vi er nu ved at undersøge, om der er andre aftagere af de dele, vi ikke umiddelbart kan bruge, lyder det fra Lars Mikkelsen.

Selvom anlægget i Vingsted er cirka ti år gammelt, er der stadig en del levetid tilbage i det endnu.

- Det er selvfølgelig ikke til at sige med sikkerhed, hvor længe de forskellige dele kan holde endnu, men jeg forventer, at de i hvert fald holder de næste ti år frem.

Arbejdet med at pille det store anlæg ned i Vingsted begynder omkring 1. juli og skal være afsluttet senest 7. juli, hvor arbejdet med at omdanne svømmehallen til en store konferencesal for alvor går i gang.

Her ender pumper og teknik fra lukket svømmehal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce