Knap 6000 støtter lokal kamp for medicinsk cannabis

Maj-Britt Sanders gør flere ting for at sætte fokus på epilepsi. Hun har blandt andet været aktiv omkring "Purple Day" 26. marts, som er den internationale epilepsidag. Nu er hun vært ved et møde om epilepsi og medicinsk cannabis. Arkivfoto: Benny F. Nielsen.

Knap 6000 støtter lokal kamp for medicinsk cannabis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Maj-Britt Sanders fra Bredsten er klar til overdrage sin underskriftindsamling til sundhedsministerren, som hun derfor har inviteret med til møde om medicinsk cannabis og epilepsi i Horsens.

Bredsten: Står det til Maj-Britt Sanders fra Bredsten, skal det være lovligt for hendes 8-årige datter Isabella at bruge medicinsk cannabis i et forsøg på at dæmpe sin epilepsi, og den holdning er hun ikke ene om at have.

Det fremgår tydeligt af de cirka 5800 underskrifter, som hun med hjælp fra andre frivillige har indsamlet siden begyndelsen af maj. Målet med indsamlingen er at få patienter med epilepsi inkluderet i det forsøg med medicinsk cannabis, som starter i 2018.

- Jeg har skrevet et åbent brev til Ellen Trane Nørby (Sundhedsminister for Venstre, red.) og inviteret hende til at komme og modtage underskrifterne, fortæller hun.

Maj-Britt Sanders har inviteret ministeren til at deltage i et møde i Horsens, som hun har arrangeret torsdag 17. august. Her vil formanden for Folketingets sundheds- og ældreudvalg, Liselott Blixt (DF), holde et oplæg om emnet.

Derefter vil to forældre vil fortælle om, hvordan de på henholdsvis lovlig og ulovlig vis skaffer medicinsk cannabis til deres epilepsiramte børn, og hvilke erfaringer de har med det.

- Jeg håber, mødet kan sætte mere fokus på epilepsi og medicinsk cannabis. Hvis Ellen Trane Nørby ikke kommer, overdrager jeg underskrifterne til Liselott Blixt, som har lovet at tage dem med til Christiansborg, siger Maj-Britt Sanders, der også driver facebooksiden Epilepsihjørnet.

Forsøg med cannabis
Forsøget med medicinsk cannabis går i gang i 2018, og fire patientgrupper er med i ordningen.Det drejer sig om patienter med multipel sklerose, med rygmarvsskade, patienter, der lider af kvalme og opkast efter kemobehandlig samt patienter, der har brug for kronisk smertebehandling.

Epilepsi-hospitalet Filadelfia har anbefalet at inkludere epilepsi, men det skete ikke.

Ordningen blev vedtaget af et bredt flertal i Folketinget.

Uklart om cannabis virker

Hvorvidt cannabis kan hjælpe på epilepsi, er endnu ikke bevist, men eksperter på området, herunder læger fra det danske hospital Filadelfia, der specialiserer sig i epilepsi, mener, at det kan dæmpe nogle patienters anfald.

Ved at samle underskrifter ind og holde møde om emnet håber Maj-Britt Sanders også på at sætte fokus på behovet for mere forskning på området.

Mødet starter kl. 18.30 og foregår på Learnmark, Vejlevej 120 i Horsens. Tilmelding er nødvendigt grundet begrænsede pladser og kan ske gennem Epilepsihjørnets facebookside.

 

Knap 6000 støtter lokal kamp for medicinsk cannabis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce