Kommunen: Sådan er reglerne for støttekroner

Kommunens støtte gælder blandt andet fitnessredskaber i byparken, som blev indviet sidste år. Arkivfoto

Kommunen: Sådan er reglerne for støttekroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er muligt at bruge kommunale støttekroner på projekter, der ligger på privat grund, men man skal tage sine forbehold.

Bredsten/Balle: Da Bredsten i Udvikling i sin tid søgte om tilskud til sit stiprojekt hos Vejle Kommune, søgte foreningen om at få 500.000 kroner.

Da det blev tid til at fordele puljens penge, blev det dog "kun" til 320.000 kroner, som kan realisere to af de tre aktivitetsområder, som projektet indeholdt. Området ved den privatejede Balle Friskole blev ikke inkluderet i støtten, fordi andre projekter også skulle betænkes, men det betyder ikke, at støttekroner fra kommunen aldrig må bruges til projekter på privat grund.

Det forklarer Peter Sepstrup, der er projektleder ved kommunen og involveret i arbejdet med puljen "Den store idé".

- Det kræver, at man laver en tinglysning, så man er sikker på, at projektet bliver ved med at være tilgængeligt for offentligheden. Det svarer til, at man laver en cykelsti på private grunde, og hvis den ene grund så bliver solgt, kan den nye ejer ikke bare pløje den op, fordi det er tinglyst, siger han.

At en projektgruppe sadler lidt om hen ad vejen er som udgangspunkt heller ikke noget problem, forklarer Niels Clemmensen (V), formand for udvalget for lokalområder og nærdemokrati.

- Hvis pengene bliver brugt til noget, der ligger meget tæt op af det oprindelige, er det i orden, hvis det sker i samarbejde med forvaltningen. Hvis man for eksempel købte en bus til plejecenteret i stedet for, ville det ikke være i orden, siger Niels Clemmensen.

Kommunen: Sådan er reglerne for støttekroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce