Mangel på svømmehal har kostet hundredevis af medlemmer

I flere år lå medlemstallet stabilt i Vingsted Svømmeklub. Men den seneste sæson har været meget hård for klubben, der har mistet næsten to tredjedele af medlemmerne. Arkivfoto: Mette Mørk

Mangel på svømmehal har kostet hundredevis af medlemmer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vingsted Svømmeklub har i flere år ligget stabilt på mellem 800 og 900 medlemmer, men det seneste år uden en svømmehal i Vingsted har kostet dyrt, og klubben tæller i dag kun 314 medlemmer. Forhåbentlig vender udviklingen, når den nye svømmehal i Egtved står klar.

Egtved: Det seneste års tid har været hårdt for Vingsted Svømmeklub. Efter svømmehallen i Vingsted lukkede i juni 2018 har svømmeklubben været nødsaget til at sende sine medlemmer til svømning i svømmehallerne i Børkop, Mølholm, Petersminde, Thyregod og i DGI Huset, og det har desværre kostet mange medlemmer.

- Vi frygtede allerede inden sæsonen, at vi ville komme til at styrtbløde, hvad angår antallet af medlemmer, og det må vi desværre sande har holdt stik. Fra tidligere års medlemsniveau på mellem 800 og 900 medlemmer, har vi i år kun haft 314. Det har været rigtig trist at konstatere, lyder det fra formand for Vingsted Svømmeklub Brian Grøndahl.

Medlemsfrafaldet har ovenikøbet været større, end bestyrelsen havde regnet med.

- Vi havde frygtet, at vi nok ville komme ned på omkring 500 medlemmer. Men det har kostet endnu flere medlemmer, end vi havde frygtet. Det har været en hård tid til for klubben, siger han.

Vi frygtede allerede inden sæsonen, at vi ville komme til at styrtbløde, hvad angår antallet af medlemmer, og det må vi desværre sange har holdt stik.
Brian Grøndahl, formand for Vingsted Svømmeklub

Lysere udsigter forude

Heldigvis kan han og resten af svømmeklubben se lyset for enden af tunnellen nu. Den nye svømmehal begynder for alvor at tage form, og 4. april venter rejsegildet.

- Svømmehallen kommer til at stå færdig lidt senere, end vi havde håbet på, men vi glæder os rigtig meget til at tage den i brug. Vores medlemmer har været spredt for alle vinde den seneste sæson. Det bliver godt at samle dem igen samme sted, fortæller Brian Grøndahl.

Bestyrelsen har valgt at udskyde sæsonstart lidt, så det kommer til at passe med at starte i den nye svømmehal.

- Normalt ville vi starte omkring 1. september, men svømmehallen er nok først klar midt i oktober, så vi udskyder sæsonstarten en halvanden måneds tid, siger han.

Håber, medlemmer vender tilbage

Når svømmehallen i Egtved til efteråret tages i brug, håber Vingsted Svømmeklub, at en del af de tabte medlemmer vender tilbage.

- Vi har fået adskillige tilkendegivelser fra tidligere medlemmer, som gerne vil vende tilbage til den tid. Derfor har vi en klar formodning om, at udviklingen vender til efteråret, og at vi forhåbentlig gradvist kan blive flere igen og komme tilbage på et godt niveau, siger svømmeklubbens formand.

Men det bliver næppe alle, der vender tilbage igen.

- Vi mister nok nogle af de medlemmer der kommer fra Jelling-kanten og den nordlige del af den tidligere Egtved kommune, da der er blevet noget længere for dem at køre. Til gengæld har vi en formodning om, at vi nok får flere nye medlemmer fra Egtved og fra den mere sydlige del af området, da afstanden nu er blevet kortere, lyder det fra Brian Grøndahl.

Mangel på svømmehal har kostet hundredevis af medlemmer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce