Staten betaler 2,2 millioner til cykelsti mellem Ødsted og Egtved

En længe ønsket cykelsti mellem Egtved og Ødsted bliver måske en realitet i 2018. Arkivfoto

Staten betaler 2,2 millioner til cykelsti mellem Ødsted og Egtved

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vejdirektoratet støtter en cykelsti mellem Ødsted og Egtved med 2,2 millioner kroner. For at cykelstien kan blive en realitet skal Vejle Kommune selv lægge lidt over tre millioner i projektet.

Egtved/Ødsted: En cykelsti mellem Ødsted og Egtved har længe stået højt på lokalområdets ønskeliste, og nu tyder det på, at stien kan kan blive til virkelighed i løbet af 2018. 

Vejdirektoratet har valgt at støtte projektet med 2,2 millioner kroner. Støtten er givet efter en 60/40-ordning, hvilket vil sige, at Vejdirektoratet betaler 40 procent af omkostningerne, mens Vejle Kommune selv skal betale 60 procent. Det efterlader kommunen med en regning på cirka 3,3 millioner kroner, og pengene skal findes snarest, da støtten fra Vejdirektoratet skal benyttes i løbet af 2018.

- Det er op til det nye udvalg at finde pengene. De er ikke afsat i budgettet for 2018, men der findes en pulje på fem millioner kroner til cykelstier generelt, som udvalget kan vælge at bruge på det, og det forventer jeg, at de gør, siger formand for teknisk udvalg, Peder Hummelmose (V), der ved årsskiftet overdrager formandsposten til partifællen Christoffer Melson. 

 
 

Fordel for ny svømmehal

Vejle Kommune havde ansøgt om støtte fra en pulje i Vejdirektoratet med den særlige begrundelse, at cykelstien bidrager til at forbinde centerbyen Egtved med hovedbyen Vejle. 

- Det er også en fordel for idrætslivet i de to byer. Når den nye svømmehal kommer, skal Ødsteds borgere gerne kunne cykle til Egtved ad en cykelsti, siger Peder Hummelmose. 

Han har selv været en stor fortaler for en cykelsti mellem Ødsted og Egtved og glæder sig derfor over, at projektet lader til at få luft under vingerne lige før, han overdrager formandsskabet efter otte år på posten. 

- Jeg gik til valg på at gøre noget for de bløde trafikanter, og jeg synes, cykelstierne er kommet godt med i de otte år, jeg har været formand. Jeg er glad for at kunne slutte af med sådan en julegave, siger Peder Hummelmose. 

Teknisk udvalg holder sit sidste møde inden jul tirsdag 12. december, men der kan projektet om cykelstien ikke nå at blive behandlet. 

Staten betaler 2,2 millioner til cykelsti mellem Ødsted og Egtved

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce