Vandværksformand: Kommunegarantien gør udvidelsen billigere

Efter slagteriets store udvidelse er St. Lihme Vandværk nødt til at udvide for at kunne levere vand nok til slagteriet. Selvom nogle af borgerne er utilfredse ved bestyrelsens ønske om en kommunegaranti, mener vandværkets formand Jørn Møldrup, at det er den bedste og billigste løsning. Arkivfoto: Mette Mørk

Vandværksformand: Kommunegarantien gør udvidelsen billigere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgere behøver ikke være bekymrede for kommunegaranti. Tværtimod bliver udvidelse af vandværket billigere, og det vil komme forbrugerne til glæde, lyder det fra vandværksformand.

St. Lihme: En kommunegaranti er ikke noget, borgerne i St. Lihme skal frygte, men i stedet være glade for. Det mener formand for St. Lihme Vandværk Jørn Møldrup.

- Med en kommunegaranti kan vi få en væsentlig bedre rente på anlægslånet på de to millioner kroner. Jeg vil skyde på, at vi taler i omegnen af to procent lavere rente - det bliver til mange penge. En kommunegaranti er både den bedste og den billigste løsning, mener Jørn Møldrup.

Det er rigtigt, at bestyrelsen på generalforsamlingen i marts ikke nævnte kommunegarantien, for den mulighed er først kommet på banen senere.

- Jeg kan ikke se, hvorfor det skulle være nødvendigt at indkalde til en ekstraordinær generalforsamling for at drøfte en løsning, som vil gøre den udvidelse, som vi fik mandat til at arbejde videre med på generalforsamlingen, billigere, siger han.

Ingen grund til frygt

At en kommunegaranti betyder, at borgerne hæfter solidarisk for lånet, er efter hans mening ikke noget at være bekymret for.

- Det vil kun kunne få en konsekvens, hvis slagteriet går konkurs, og pilene peger bestemt ikke den vej, tværtimod. Man kan selvfølgelig ikke stille nogen garantier, men der er intet, der får mig til at tro, at en konkurs er realistisk, siger Jørn Møldrup.

Vandværksbestyrelsen forventer, at lånet vil være tilbagebetalt i løbet af højst ti år.

Prisen stiger lidt

Danepork er den suverænt største aftager af vand fra vandværket i St. Lihme. De 41 husstande i byen forbruger sammenlagt cirka 7000 kubikmeter vand om året, mens slagteriet efter sin seneste udvidelse kan komme til at bruge op til 150.000-170.000 kubikmeter vand om året.

- Hvis det ikke var for slagteriet, ville det ikke være muligt at drive et vandværk på fornuftig vis i St. Lihme, for vi ville ikke kunne levere vand til en acceptabel pris. Når der eksempelvis skal udføres større reparationer, som der jo ind imellem skal, påvirker det vandprisen, og dermed kommer medlemmerne til at fordele efter forbrug, siger bestyrelsesformanden.

I forbindelse med udvidelsen bliver det nødvendigt at have prisen på vand en smule.

- I forvejen ligger vores vandpris under niveau i forhold til de vandværker, vi kan sammenligne os med. Med reguleringen kommer vi på niveau med dem, forklarer han.

I praksis betyder det for en almindelig husstand, at deres årlige udgifter til vand vil stige med cirka 270 kroner, mens det betyder en stigning på cirka 250.000 kroner om året for slagteriet.

- Når udvidelsen er færdig, kan vi formentlig sætte prisen ned igen, så vi atter er under niveau, fortæller Jørn Møldrup.

Vandværksformand: Kommunegarantien gør udvidelsen billigere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce