Venstre blev Egtveds stemmesluger trods vælgerlussing på landsplan - og til dels lokalt

Jens Ejner Christensen (fra venstre) og Christoffer Aagaard Melson kan bryste sig af, at deres parti Venstre trak flest stemmer i den tidligere Egtved Kommune. Helt så populære var socialdemokraterne med Søren Peschardt (t.h.) ikke, mens Dan Arnløv og de konservative oplevede fremgang i Egtved såvel som andre steder og sikrede sig et ekstra mandat. Foto: Mette Mørk

Venstre blev Egtveds stemmesluger trods vælgerlussing på landsplan - og til dels lokalt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstre står efter gårsdagens valg stadig stærkest i den tidligere Egtved Kommune.

Egtved: Mens kommunalvalget resulterede i nærmest dødt løb mellem Venstre og Socialdemokratiet i den samlede optælling, så blev Venstre den helt store stemmesluger i den tidligere Egtved Kommune. 

På samtlige syv valgsteder i Egtved og omegn har Venstre taget en væsentlig større del af stemme-kagen end på kommuneplan. Det er sket til trods for, at Venstre på tre af valgstederne er gået tilbage, ligesom partiet har mistet to sæder i Vejle Byråd og stemmer over hele landet. 

Egtved By blev den mindst gunstige for partiet, men holdt sig med 35,7 procent af stemmerne stadig væsentligt over kommunens gennemsnit, mens Bredsten blev topscorer og løb med hele 44.9 procent af stemmerne.

Bredsten er hjemstavn for nuværende byrådsmedlem Gitte Frederiksen (V). Ved avisens deadline er de personlige stemmer endnu ikke talt op, og det vides derfor ikke med sikkerhed, hvem der skal sidde på Venstres 10 mandater de næste fire år, men Gitte Frederiksen glæder sig på partiets vegne over det gode valg i hendes hjemby og omegn. 

- Det er vigtigt, at man har et godt lokalkendskab, og Venstre gør meget for at skabe vækst og bosætning i det område. Det glæder mig, at vi har været synlige med vores arbejde, siger Gitte Frederiksen. 

Man kan jo altid ønske sig flere stemmer, men vi er gået i den rigtige retning, og jeg er helt sikkert klar igen om fire år. 
Henrik Sandholm, konservative kandidat

Dansk Folkeparti mister stemmer

Valget udløste fremgang til Socialdemokratiet på landsplan og to ekstra mandater i Vejles kommende byråd.

I den tidligere Egtved Kommune fik Socialdekratiet en lidt blandet modtagelse med fremgang ved fem af de syv valgsteder, mens de resterende to - Jerlev og Ødsted - efterlod socialdemokraterne med et hak i tuden og en tilbagegang på henholdsvis 4 og 4,5 procent. Dermed er opbakningen til partiet stadig under gennemsnittet i denne del af kommunen. Kun i Egtved By fik Socialdemokraterne et over middel valg med 33 procent af stemmerne. 

Også Dansk Folkeparti måtte se vælgerne smutte i Egtved og omegn, hvor partiet gik tilbage ved alle syv valgsteder. Størst var tabet i Randbøl, hvor partiet mistede 14,2 procent af stemmerne, efterfulgt af spidskandidat Kenneth Fredslund Petersens hjemby Jerlev, hvor 6,3 procent færre valgte at sætte deres kryds ved DF sammenlignet med valget i 2013. Trods tilbagegangen er opbakningen til Dansk Folkeparti stadig større på denne egn end i den samlede kommune.  

Små partier rykker frem

Gårsdagens valg blev en fremmarch for både Det Konservative Folkeparti og SF, der ved årsskiftet begge kan byde en ekstra mand eller kvinde velkommen i byrådet, hvilket er en betydelig forøgelse for to partier, der i denne periode har siddet på henholdvis ét og to mandater. 

I Bredsten har de konservative oplevet den største fremgang med to procent flere stemmer efterfulgt af 1,3 procent i Egtved, hvor den konservative kandidat Henrik Sandholm bor. 

- Som politikere kan man altid ønske sig flere stemmer, og jeg havde håbet på, at vi gik endnu mere frem i Egtved, men vi er gået i den rigtige retning, og jeg er glad på partiets vegne, siger han. 

Venstre blev Egtveds stemmesluger trods vælgerlussing på landsplan - og til dels lokalt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce