21 indsigelser og kommentarer til Bestseller-højhus

En af indsigelserne kommer fra Akademisk Arkitektforening, der savner byplanmæssige argumenter for at bygge op til de 320 meter, Bestseller Tower kan blive. Illustration: Bestseller

21 indsigelser og kommentarer til Bestseller-højhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Blandt andet er Danmarks Naturfredningsforening, forsvaret og flere nabokommuner på banen, når det gælder Bestsellers ambitiøse byggeplaner.

Brande: Først på ugen kunne flere lokale og regionale medier oplyse, at der blot var indkommet seks høringssvar til Bestsellers byggeplaner, som har været sendt i offentlig høring. Imidlertid var høringsfristen på daværende tidspunkt endnu ikke udløbet; det gjorde den først onsdag 28. november ved midnat, og Ikast-Brande Kommunes planafdeling har nu opgjort det samlede antal høringssvar til 21.

Syv privatpersoner, både fra lokalområdet og så langt væk fra som Jelling, Højbjerg og Slagelse, har indsendt et høringssvar, og både disse tre samt en indbygger i Lind udtrykker bekymring for projektets påvirkning af naturen.

Nabokommuner reagerer

Nabokommunen Herning foreslår et større antal lavere bygninger i stedet for et gigantisk tårn, og fra Horsens Kommune anbefales det, at der stilles særlige krav til materiale- og farvevalg, så landskabet påvirkes minimalt. Silkeborg Kommune havde taget forbehold for projektets indvirkning på detailhandlen, men har efterfølgende frafaldet indsigelsen, mens Vejle Kommune slet ikke har indsendt et høringssvar.

I lighed med en beboer på Mylius-Erichsensvej foreslår Uhre Windpower en udbygning af stiforbindelserne i området, mens flere af de øvrige høringssvar omhandler teknikaliteter.

Over Byen Arkitekter ApS fra København opfordrer til, at man opfører "verdens mest bæredygtige by", mens Viborg Stiftsøvrighed bemærker, at man ikke har nogen bemærkninger til forslaget i dets nuværende form.

Radar-bekymring

De mest vægtige indsigelser kommer fra Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, der frygter, at bygningshøjden kan begrænse anvendelsen af forsvarets radarer, og fra Akademisk Arkitektforening, der stiller spørgsmålstegn ved, om der er foreneligt at kombinere en ny bydel med Bestsellers hovedkvarter. Arkitektforeningen savner byplanmæssige argumenter for at bygge op til de 320 meter, Bestseller Tower kan blive.

Endelig er lokalafdelingen af Danmarks Naturfredningsforening (DN) på banen med et omfattende høringssvar, der peger på, at planerne bør forbedre og beskytte de store naturværdier, der ligger indenfor og i umiddelbar nærhed af planområdet. DN har bemærkninger til belysning, detailplanlægning, etablering af naturområde, potentialer for natur, miljø og landskaber samt udviklingsmuligheder.

21 indsigelser og kommentarer til Bestseller-højhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce