3F: Arbejdsgivere klynker, når de siger, de ikke kan få arbejdskraft

3F-formand Martin Jensen kritiserede på afdelingens generalforsamling torsdag de arbejdsgivere, som siger, at de mangler arbejdskraft, når nærmere undersøgelser viser, at det ikke er tilfældet. - De har en dagsorden om at åbne for billig arbejdskraft udefra, lød det fra 3F-formanden på generalforsamlingen. Arkivfoto

3F: Arbejdsgivere klynker, når de siger, de ikke kan få arbejdskraft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

3F-formand langede ud efter arbejdsgiverne på en generalforsamling, hvor det kom frem, at nyt it-system er skyld i, at Vejle-afdelingen ser ud til kun at have hentet 10 millioner kroner hjem til medlemmer mod 20 millioner sidste år.

Vejle: - Det er da pudsigt, at de arbejdsgivere, man aldrig hører klage over mangel på arbejdskraft, er de arbejdsgivere, som betaler en anstændig løn og tilbyder anstændige forhold.

Sådan lyder det fra 3F-formand Martin Jensen efter Vejle-afdelingens generalforsamling torsdag, hvor han i sin formandsberetning kom ind på et konkret tilfælde, hvor direktøren for et lokalt konferencecenter havde klaget over ikke at kunne få arbejdskraft.

- Jeg sendte så et af vores medlemmer derud for at søge et job. Han fik besked på, at de ikke manglede folk! Jeg fik også vores naboafdeling til at kontakte dem, og de fik samme besked: Ingen job. Det endte så med, at der blev slået lærlingeplads op nogle dage efter, lød det fra Martin Jensen på generalforsamlingen.

De blev valgt
På generalforsamlingen i 3F Vejle torsdag var der genvalg til en række af de opstillede.
  • Jette Hvarre blev genvalgt som næstformand i bestyrelsen.
  • Henning Laigaard Troelsen blev genvalgt som gruppeformand i Offentlig og Privat Service, Hotel og Restauration.
  • Heinz Dahl blev genvalgt som gruppenæstformand.
  • Mogens Ringive blev genvalgt som næstformand i Bygge- og Grøn.

- Kommer ikke ud af det blå

Her fortalte han desuden, at kun 1,1 procent af de virksomheder, som siger, at de mangler arbejdskraft, har søgt på Jobnet, i jobcentret eller i fagforeningen.

- Påstanden om, at der mangler arbejdskraft kommer ikke ud af det blå. Der er en dagsorden, som går ud på at overbevise Christiansborg om, at arbejdsgiverne skal have lov at hente nogle flere billige østeuropæere.

- Og regeringen har åbenbart lyttet, for nu stilles der forslag om at virksomhederne kan importere mere arbejdskraft fra ikke-EU-lande, lød det fra Martin Jensen, der i sin beretning slog på, at den lokale 3F-afdeling i det seneste år har hjulpet med at formidle over 80 job, hvor lokale virksomheder har fået besøg af ledige medlemmer.

- Alene i 2019 har vi formidlet 30 job, lød det fra 3F-formanden.

It-skift skyld i manglende million-registrering

3F Vejle tæller omkring 5200 medlemmer, som blandt andet forventer, at fagforbundet hjælper dem i sager om manglende løn og arbejdsskadeerstatning.

I 2018 afsluttede afdelingen lige over 230 sager og fik hentet over 2,7 millioner kroner i sager om manglende løn og pension, mens der blev hentet næsten syv millioner kroner i blandt andet arbejdsskade-sager.

Resultatet er kun det halve af forrige års resultat, hvor afdelingen inddrev 19,7 millioner kroner i alt til medlemmerne.

Martin Jensen understregede dog, at det ikke skyldtes, at de faglige medarbejdere ikke har været i aktion i årets løb.

- Resultatet er ikke udtryk for, at vi har siddet på hænderne, eller at vi ikke har haft sager, men vi er gået over til et nyt it-system, og derfor tør jeg godt sige, at registreringen i år formentlig ikke er retvisende. Pengene er dog ikke forsvundet. De er udbetalt til medlemmerne, men er bare endnu ikke blevet registreret i it-systemet, lød det fra Martin Jensen.

3F: Arbejdsgivere klynker, når de siger, de ikke kan få arbejdskraft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce