Boliger skyder i vejret: To store ingeniørvirksomheder ansætter flere i Vejle

Rambøll gør sit for at trække ingeniører til Syddanmark. I januar deltog Rambøll på et charmefremstød i København for erhverve kandidater. Markedsdirektør Pia Jakobsgaard-Iversen regner med, at der inden udgangen af 2020 er 142 medarbejdere i Vejle. Arkivfoto: Chresten Bergh

Boliger skyder i vejret: To store ingeniørvirksomheder ansætter flere i Vejle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sidste år hyrede de to rådgivende ingeniørvirksomheder Cowi og Rambøll flere ansatte til afdelingerne i Vejle. Med det voldsomme byggeboom i Vejle og omegn spår begge virksomheder en øget vækst i 2019.

Vejle: Milliarderne ruller ind hos de to rådgivende konsulenthuse Cowi og Rambøll, og medarbejderstaben vokser.

Hos Rambøll på Lysholt Allé 6 er ti-tolv nye medarbejdere kommet til i løbet af i 2018, og der er nu 112 ansatte i Vejle. Virksomheden regner med at ansætte yderligere 20 mere indenfor de næste to år. Det skyldes blandt andet, at der er godt gang i byggeriets ordrebøger i Vejle og omegn.

- Vi ansætter flere i Vejle på grund af den store demografiske vækst, som er i området. Desuden ser vi også en udvikling i Horsens, Vejle og Kolding, hvor man omdanner erhvervshavne til boligområder, og den byudvikling er vi også involveret i, fortæller markedsdirektør Pia Jakobsgaard-Iversen i Rambøll, der rundede en omsætning på 11,4 milliarder kroner i 2018

Hun frygter ikke en tid, hvor tempoet falder for nye byggerier.

- Vi ved godt, at der er sandsynlighed for, at det sker indenfor de næste år, men vi har mange ydelser og kompetencer i Rambøll, vi kan hænge vores hat på. Når de store sygehusbyggerier er færdigt, vil der efter forlydende komme en stor bølge af infrastrukturprojekter. Vi har en forhåbning om, at der lander en politisk aftale om udvidelse af E45 og en ny midtjysk motorvej. Fra vores kontor i Vejle er vi i gang med vvm-undersøgelse af en udvidelse af E45 fra Vejle til Skanderborg, siger Pia Jakobsgaard-Iversen.

Svært at rekruttere

Også i Cowi mærker man til byggelysten. Virksomheden har ansat cirka ti nye medarbejdere til Cowis afdeling i Vejle sidste år, og der er nu omkring 150 ansatte, oplyser regionsdirektør i Cowi Svend Aage Christensen.

I 2018 har man blandt andet arbejdet med sporombygning på Vejle Station og ny svømmehal ved DGI-huset, og der er udsigt til flere opgaver, og derfor leder Cowi også efter nye medarbejdere.

- Lige nu er efterspørgslen større end udbuddet af ingeniører, og det er svært at rekruttere. vi vil gerne ansætte mange flere, hvis de rigtige kandidater er der. Det er især erfarende ingeniører indenfor byggeri og vvs, vi efterspøger, siger Svend Aage Christensen.

Cowi rundede 6,2 milliarder i omsætning i 2018.

Boliger skyder i vejret: To store ingeniørvirksomheder ansætter flere i Vejle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce