Brændt grill skal rives ned: Derfor vil ejer ikke genåbne

Grilleren brændte i december og nu bliver resterne af bygningen fjernet. Arkivfoto

Brændt grill skal rives ned: Derfor vil ejer ikke genåbne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ejeren af "Grilleren" i Tørring har opsagt sin stadeplads-aftale med Hedensted Kommune, efter der 14. december opstod brand i bygningen.

Tørring: Der bliver ikke langet flere ristede over disken i Grilleren i Tørring.

Det fortæller Helle Valentin Schousboe, der siden sommeren 2017 har haft det daglige ansvar for "Grilleren", som hendes mand Svend Schousboe ejer. Ifølge Helle Valentin Schousboe er der flere årsager til, at hun ikke har mod på at genåbne "Grilleren", men den væsentligste årsag er, at det vil tage for lang tid at genopbygge det indvendige af bygningen efter branden.

- Der kommer simpelthen til at gå for lang tid, inden jeg kan komme igang igen. Branden har påvirket mig rigtig meget psykisk, og jeg bliver nødt til at passe på min ædruelighed, den er det vigtigste i mit liv, fortæller Helle Valentin Schousboe, der fra start har været åben om, at hun er ædru alkoholiker.

Helle Valentin Schousboe har nu planer om at blive fitnessinstruktør og kostvejleder.

- Efter vi åbnede grillen, har jeg tabt 23 kg, og jeg begyndte for tre måneder siden at gå en del i fitness. Det har åbnet mine øjne for en ny verden, som jeg kan mærke er god for mig selv og min ædruelighed. At gå fra at være grill-ejer til fitness-instruktør er vel at springe fra den ene yderlighed til den anden, men man skal igennem mange ting her i livet, før at man finder sin rette plads, lyder det fra Helle Valentin Schousboe.

Sagen kort
Svend Schousboe havde netop forladt Grilleren, da der udbrød brand i bygningen 14. december.Branden er formodentlig opstået i frituren, som han forinden netop havde startet op.

Selvom Brandvæsenet nåede at redde bygningen blev alt sod- og røgskadet indvendigt, som følge af branden.

Svend Schousboe overtog Grilleren sammen med sin kone Helle Valentin Schousboe i forsommeren 2017.

Skal rives ned

Hedensted Kommunes citychef Rune Jørgensen bekræfter, at kommunen, der ejer torvegrunden, som "Grilleren" står på, har modtaget en opsigelse af den ellers nyforhandlede stadeplads-aftale.

Opsigelsen har øjeblikkelig virkning, og det betyder, at grill-bygningen i løbet af foråret skal rives ned.

- Det er ejerens ansvar at fjerne bygningen. Men der er lige nogle forsikringsmæssige ting, der skal være på plads i forhold til eksempelvis brandundersøgelser, inden den kan rives ned. Vi har ikke mere travlt, end at vi selvfølgelig giver ejeren tid til det, men vi forventer, at nedrivningen kommer til at ske i løbet af foråret, lyder det fra Rune Jørgensen.

Betydning for torvet

Selvom han som citychef er ærgerlig over at miste en forretning i én af kommunens handelsbyer, er det ikke kun skidt. Nedrivningen af grillen har nemlig væsentlig betydning for de forestående omlægningsplaner for torvet.

Det var meningen, at der i årets første måneder skulle laves nogle nye tegninger for torveomlægningen. Tegninger, der i modsætning til de oprindelige planer, omfattede grillen, fordi der var lavet en 10-årig kontrakt med Svend Schousboe om en stadeplads på Torvet.

- Der er ingen tvivl om, at torveplanerne, som de foreligger nu, lettere kan realiseres, uden det skal tegnes om. Vi var meget tæt på at begynde med at lave de nye tegningerne, så selvom det er rigtig ærgerligt for byen at miste grillen, er timingen ikke så dum, konstaterer Rune Jørgensen.

Han håber, at Svend Schousboe eller andre på et tidspunkt har mod på at åbne et nyt spisested i Tørring.

- Vi håber selvfølgelig, at det nye torveområde bliver så interessant, at ejeren af "Grilleren" eller andre kunne finde på at etablere sig der. Vi kan godt finde plads til en mindre pølsevogn eller lignende, lyder det fra Rune Jørgensen.

Brændt grill skal rives ned: Derfor vil ejer ikke genåbne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce