Carlsberg vil halvere vandforbruget

Carlsberg-gruppen vil halvere bryggeriernes vandforbrug. Det har man allerede gode erfaringer med i Fredericia. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Carlsberg vil halvere vandforbruget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Carlsberg-gruppen har forpligtet sig til at reducere sine CO2 udledninger til nul og halvere vandforbruget på bryggerierne senest i 2030.

Fredericia: Carlsberg-gruppen har sat sig nye mål i virksomhedens nye bæredygtighedsprogram. Det er blandt andet at reducere sine CO2-udledninger til nul og halvere vandforbruget på bryggerierne senest i 2030.

I dag er der mange områder i verden, hvor der er mangel på vand, og vandforbruget på bryggerierne ikke bliver styret optimalt. Målet er at halvere bryggeriernes vandforbrug senest i 2030 og forbedre styringen af vandressourcerne på bryggerierne i områder, der der er risiko for vandknaphed. Det skal Carlsberg i Fredericia hjælpe med.

- I Danmark har vi ikke den store vandmangel, men vandpriserne er rigtig dyre. Derfor er vi blevet gode til at styre vandforbruget. Vi vil godt være rollemodel til at flytte viden ud til de bryggerier, hvor der er vandmangel, fortæller produktionsdirektør på Carlsberg i Fredericia, Martin Bjeld.

Vil reducere antallet af arbejdsulykker

Han har også ambitioner om, at Carlsberg i Fredericia skal være endnu bedre til at undgå vandspild. Det handler om at udnytte spildevandet, men de idéer er stadig på tegnebrættet.

En anden målsætning i bæredygtighedsprogrammet er nul CO2-udledning fra virksomhedens bryggerier i 2030 og brug af 100 procent elektricitet fra vedvarende kilder på bryggerierne i 2022. Derudover arbejder Carlsberg med en ambition om nul arbejdsulykker. Der er sat nye mål om en årlig reduktion i ulykkesfrekvensen.

Carlsbergs bæredygtighedsprogram hedder "Together Towards Zero".

Carlsberg vil halvere vandforbruget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce