Dandy-familiens moderselskab kommer ud med underskud - men har stadig milliarder på kistebunden

Steen Bagger-Sørensen og Claus Bagger-Sørensen ejer sammen med Bagger-Sørensen Fonden moderselskabet Bagger-Sørensen & Co. A/S, som kom ud af 2018 med et underskud på 143 millioner kroner takket være en global nedtur på aktiemarkedet. Selskabet har dog tjent pengene hjem igen i de tre første måneder af 2019, og under alle omstændigheder er der langt ned til bunden af pengetanken. Arkivfoto: Mads Hansen

Dandy-familiens moderselskab kommer ud med underskud - men har stadig milliarder på kistebunden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aktiemarkedet delte tæsk ud i fjerde kvartal af 2018. Det ramte også Bagger-Sørensen & Co., som dog har tjent det tabte ind igen i løbet af de første tre måneder af 2019.

Vejle: Bagger-Sørensen & Co. A/S, der er moderselskabet for Bagger-Sørensen-familiens virksomheder, kom ud af 2018 med et minus på 143 millioner kroner.

Det fremgår af selskabets seneste regnskab.

Forklaringen skal findes på aktiemarkedet, der globalt sluttede året af med en kæmpe nedtur, fortæller administrerende direktør i Bagger-Sørensen & Co. Hans-Henrik Eriksen.

- Aktier faldt som en sten i fjerde kvartal af 2018, og det blev vi ramt af - ligesom aktieinvestorer over hele verden blev det. Det er klart, at når man så skal aflægge regnskab den 31. december, så vil resultatet blive, som det blev. Det var det værst tænkelige tidspunkt at skulle aflægge regnskab, siger Hans-Henrik Eriksen.

Han glæder sig over, at 2019 indtil videre har budt på lidt af en kursfest for aktieholdere.

- Markedet er vendt, og i løbet af første kvartal i år har vi faktisk allerede tjent det tabte ind igen, fortæller Hans-Henrik Eriksen.

Bagger-Sørensen og Co. A/S - 2018
  • Bagger-Sørensen & Co. er moderselskab for Bagger-Sørensen-koncernen, der består af selskaberne Gumlink A/S, Bagger-Sörensen AG, Bagger-Sørensen Invest A/S og Vecata Invest A/S, som alle er 100 procent ejet af moderselskabet.
  • Derudover har Bagger-Sørensen & Co. ejerandele i Fertin Pharma A/S (30 procent).


Nøgletal fra regnskabet 2018:

Årets resultat: - 143 mio. kr. (1,4 mia. kr.)

Egenkapital: 2,9 mia. kr. (3,1 mia. kr.)

Antal medarbejdere: 26 (19)

(Tal i parentes fra 2017-regnskabet)

Tænker langsigtet

Han peger på, at Bagger-Sørensen & Co er godt rustet til at sejle igennem eventuel bølgegang på aktiemarkedet.

- Selvfølgelig bliver vi også påvirket af udefrakommende omstændigheder, som ligger uden for vores kontrol. Det kan være en handelskrig med Kina, et crash, eller hvis Trump pludselig finder på et eller andet uovervejet, men en af fordelene ved at være en familievirksomhed med 104 år bag sig er, at vi behøver ikke at tænke på, at der hvert år skal leveres et afkast til aktionærer. I stedet kan vi arbejde med en langsigtet investeringsstrategi og det gør vi, siger Hans-Henrik Eriksen.

Han forventer, at 2019-regnskabet vil vise et overskud på 50-100 millioner kroner.

Velpolstret

Selvom Bagger-Sørensen & Co. kom ud med et underskud på 143 millioner kroner i 2018, er pengetanken i det familieejede moderselskab stadig særdeles velpolstret med en egenkapital på 2,9 milliarder kroner.

Omkring halvdelen af egenkapitalen stammer fra salget af Fertin Pharma A/S til kapitalfonden EQT i 2016 for 1,4 milliarder kroner, hvilket også var det beløb, som Bagger-Sørensen & Co. kunne skrive på bundlinjen i sort på sidste års regnskab.

I forbindelse med salget af Fertin Pharma A/S forlod Bagger-Sørensen-familien også lokalerne på Dandyvej, hvor familien ellers havde haft hovedsæde siden 1972.

I stedet har familien sat gang i byggeriet af et nyt domicil på Sysselvej, som forventes at blive taget i brug senere på året.

Dandy-familiens moderselskab kommer ud med underskud - men har stadig milliarder på kistebunden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce