Vi bruger cookies!

vafo.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.vafo.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Der var en, to, tre, fire og nu er det femte hus på vej

Lysholtparken er ved at blive udbygget med Food Innovation House. Men drømmene og visionerne rækker langt ud over dét. Lysholt Erhverv ejer omkring 700.000 kvadratmeter jord i Vejle Nord. Foto: Silas Bang

Der var en, to, tre, fire og nu er det femte hus på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lysholtparken begynder for alvor at tage form, og direktør i de markante huse ser positivt på fremtiden.

Vejle: I 2010 stod det første hus klar på Lysholt Allé - det såkaldte Advice House, som med sine orange beklædning træder tydeligt frem i landskabet i Vejle Nord. Siden er det gået slag i slag for Lysholtparken, som snart tæller fem huse i samlingen. De første betonelementer i skelettet til Food Innovation House, som skal stå klar i 2018, er blevet plantet, og det sker samtidig med, at lejerne i Resilience House, lige overfor, er i fuld sving med at rykke ind i bygningen.

Jørgen Andersen, direktør i Lysholtparken, er ikke i tvivl om, at det ikke er den sidste bygning, vi har set skyde op i parken. Visionerne er store.

- Vi er åbne for mange ting. Lige nu er fødevarer og grøn teknologi slet ikke udtømte områder. Men vi er også åbne for andre områder. Investorerne skal selvfølgelig kunne se mulighederne bag, slår Jørgen Andersen fast.

Han vil dog ikke konkret ind på, hvilke erhvervsområder der kan blive tale om.

- Vi har 700.000 kvadratmeter, hvor der nu er bygget på omkring 20 procent. Vi er i dialog med mange forskellige om, hvad det næste kan være, men der er ikke noget konkret nu, siger Jørgen Andersen.

Statsministeren klippede snoren på trappen
Lystholtparken
I alt er der i øjeblikket fire kontorbygninger med forskellige brachefokus i Lysholtparken, mens et femte er på vej.I 2010 stod det første klar. Det er Advice House, som er en kontorbygning, der henvender sig til en bred vifte af brancher, hvor rådgvining er i højsædet. Bygningen er ejet af ejendomsselskabet Vecata, som ejes af Bagger-Sørensen-familiens selskab BS Invest.

Green Tech Center stod færdig i 2014. Her er der fokus på udvikling af vedvarende energiløsninger. Centeret fik i 2015 selskab af den mindre kontorbygning Green Tech Lab. Investorerne bag er Insero, Casa og Bagger-Sørensen-familien.

Samme trekløver står bag Resilience House, som der netop i disse dage bliver lagt de sidste detaljer til. Visionen er at skabe et innovations- og uddannelsescenter med fokus på byløsninger inden for energi, klima, vand og data.

Næste år kommer turen så til Food Innovation House, som skal være en "fødevarelegeplads", hvor udvikling af fødevarer er i fokus. Bag dette står Givesco (familien Eskildsen) og Bagger-Sørensen-familien.

Før musen over billedet for at læse om de enkelte bygninger:

I øjeblikket er 85 procent af lokalerne i Resilience House udlejet. Forventningen er, at de sidste tre lejemål er optaget, inden det bliver juleaften.

- Med Resilience House krydser vi 500 vidensarbejdspladser, og når Food Innovation House bliver fyldt op, kommer vi over 750, fortæller Jørgen Andersen.

Han ser et kæmpe potentiale på netop fødevareområdet, og allerede nu er der stor interesse for det nye hus, som er ved at blive opført.

- To tredjedele er udlejet allerede nu. Jeg forudser, at fødevarehuset vil være det første af flere, og drømmen er, at vi inden for to år er oppe på over 1000 arbejdspladser her, siger direktøren.

Det overordnede mål er at skabe arbejdspladser og trække viden til Vejle, men det behøver ikke nødvendigvis at være koncepthuse, som ellers indtil videre er dét, der pryder området.

- Det kunne også sagtens være en virksomhed med for eksempel 100 medarbejdere, som gerne vil have et domicil til at ligge herude. Sådan noget er vi også åbne for at se på, siger Jørgen Andersen, som fremhæver beliggenheden.

- Vi ligger kistegodt her. En undersøgelse har vist, at én million mennesker kan komme hertil på under 45 minutter, og vi har også set, at virksomhederne herude ikke har problemer med at tiltrække arbejdskraft, konstaterer han.

Samarbejde på tværs

At der inden længe ligger fem koncepthuse i området, har endnu en fordel, mener Jørgen Andersen.

- Vi har efterhånden meget at byde på. Nu begynder lejerne for alvor at få noget ud af hinanden og finder ud af, hvordan de kan arbejde sammen med andre virksomheder, som ligger her i parken.

Han forventer, at skelettet til det seneste hus i samlingen - Food Innovation House - står klar til rejsegilde i september, og efter planen skal det altså åbne i foråret 2018.