Dørene har åbnet sig for Årets Iværksætter

Stifter og direktør i Aguardio Thomas Munch-Laursen kan se tilbage på et 2018, hvor Vejle-virksomheden for alvor fik hul igennem til kunderne. Onsdag blev virksomheden desuden udnævnt til Årets Iværksætter ved Vejle Kommunes nytårskur. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Dørene har åbnet sig for Årets Iværksætter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aguardio blev udnævnt til Årets Iværksætter ved kommunens nytårskur for det lokale erhvervsliv. Virksomheden, der blev stiftet i 2017, oplevede i 2018 stor interesse fra både ind- og udland.

Vejle: 2019 ser ud til at blive året, hvor Vejle-virksomheden Aguardio for alvor får hul i gennem til markederne i både Danmark og udlandet.

Onsdag fik virksomheden, der blev stiftet i 2017 og tæller seks ansatte - fire på fuld tid og to på halv tid - titlen som Årets Iværksætter ved Vejle Kommunes nytårskur for det lokale erhvervsliv.

Titlen gives på baggrund af indstillinger fra borgere og virksomheder.

- Vi er super stolte over titlen. Især fordi det er andre, der har peget på os til den. Det er den største anerkendelse, man kan få, lød det fra medstifter og direktør Thomas Munch-Laursen.

Vi er superstolte over titlen. Især fordi det er andre, der har peget på os til den. Det er den største anerkendelse, man kan få.
Thomas Munch-Laursen
Aguardios mål er at nedbringe forbruget af vand til brusebad og det er noget, som især hoteller har stor interesse i. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Aguardios mål er at nedbringe forbruget af vand til brusebad og det er noget, som især hoteller har stor interesse i. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Gode erfaringer fra Vejle-hotel

Aguardio, der oprindeligt hed ShowerEcoGuide, producerer og sælger sensorer og displays, som dels registrerer en række data i forbindelse med brusebade og dels oplyser den badende om forbrug af vand og tid under bruseren.

ideen bag produktet er blandt andet at mindske forbruget af vand - og det ser ud til at virke.

Det er i hvert fald erfaringen fra hotel Scandic Jacob Gade i Vejles midtby, som i november fik installeret Aguardios produkt på hotellets 129 værelser.

- Vi har nu små to måneders data fra Scandic og de første indikationer viser, at brusebadene er blevet forkortet med 20 procent. Det betyder, at der spares vand og at hotellet får en mere bæredygtig profil. Det bliver mere og mere vigtigt i takt med, at den bæredygtige turisme vokser, lød det fra Thomas Munch-Laursen.

Ud over landets grænser

Han tilføjer, at Aguardio i år har fået kontakt med flere udenlandske kunder, som viser interesse for Vejle-virksomhedens produkt.

- Vi skal i de kommende uger installere vores produkt på et hotel på den kanariske ø Fuerteventura og et hotel i Benidorm i Spanien ligesom vi er i kontakt med en hotelkæde i Holland. Derudover har University of Surrey i England lejet vores produkt til et adfærdsstudie, der strækker sig over ni måneder, hvor de tester det på en række hoteller i London. Vi er i det hele taget kommet meget hurtigere ud over landets grænser, end vi havde regnet med, og døre har virkeligt åbnet sig for os, fortalte Thomas Munch-Laursen, der forventer, at virksomheden i løbet af kort tid skal ud og finde nye medarbejdere for at følge med den stigende interesse.

Dørene har åbnet sig for Årets Iværksætter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce