Energiselskaber i stor fusion: Vejlenser bliver topchef

Vejlenseren Niels Duedahl bliver ny administrerende direktør i Norlys, hvis fusionen godkendes. Arkivfoto

Energiselskaber i stor fusion: Vejlenser bliver topchef

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SE med hovedsæde i Esbjerg fusionerer med koncernen Eniig, som dækker Midt- og Nordjylland. Det nye navn er Norlys. Vejlenseren Niels Duedahl, der er mangeårig topchef i SE, bliver ny topchef i virksomheden, der får hovedsæde i Silkeborg.

Energiselskaberne SE og Eniig fusionerer og bliver til Norlys.

Vejlenseren Niels Duedahl, der er mangeårig topchef i SE, bliver ny topchef for Norlys, der får hovedsæde i Silkeborg.

Det oplyser SE i en pressemeddelelse, efter at bestyrelserne i de to energiselskaber har indgået en aftale om at fusionere.

De forklarer beslutningen med de "betydelige forretningsmæssige synergier og udviklingsmuligheder", der ligger i en fusion.

Norlys bliver et energi- og teleselskab med cirka 709.000 andelshavere og cirka 2.500 medarbejdere. Selskabet får en egenkapital på 18 milliarder.

Bestyrelsesformand i SE Jens Erik Platz ser frem til at forene de to selskabers kræfter.

- Både inden for vores andelshaveraktiviteter og vores kommercielle aktiviteter opnår vi sammen den investeringskraft, der skal til for at sikre øget digitalisering og styrke grøn omstilling i Danmark. Det kræver blandt andet massive investeringer i de kommende år at ombygge det danske el-net til at være katalysator for grøn energi - et stort og vigtigt arbejde, vi som elselskaber har foran os, og som vi løfter bedst ved at slå kræfterne sammen, siger han i pressemeddelelsen.

Bestyrelsesformand i Eniig Jan Skytte Pedersen supplerer:

- En fusion af vores selskaber vil give os en markant markedsposition inden for både energi- og teleområdet. Vores skala, lønsomhed og konkurrencekraft bliver øget, og med det kan vi sikre konkurrencedygtige priser på produkter og services. Det er der behov for, ikke mindst i en telesektor, som er præget af markant konkurrence og hurtig udvikling. Ved fusionen skaber vi et signifikant modspil til de øvrige aktører på markedet, udtaler Jan Skytte Pedersen.

Formanden glæder sig blandt andet over, at de to parter som en del af fusionsaftalen vil sikre, at højhastighedsinternet er tilgængeligt for alle ejere ved udgangen af 2023.

Norlys
  • Norlys a.m.b.a. vil få en egenkapital på cirka 18 milliarder kroner, samlede aktiver på cirka 30 milliarder kroner, en driftsindtjening på cirka 1,9 milliarder kroner samt en omsætning på cirka 8 miliarder kroner.
  • Selskabet vil samlet have 709.000 andelshavere samt mere end 1 million tv- og internetkunder.
  • SE og Eniig ejer betydelige infrastrukturer i Danmark. Elforsyningen dækker samlet 709.000 andelshavere (30 % af de danske husholdninger), og bredbåndsiden dækker mere end 1.000.000 husstande fordelt mellem fiber- og kabelanlæg (42 procent af de danske husholdninger).
  • De to selskaber dækker tilsammen mere end 40 procent af den danske geografi.

Energiselskaber i stor fusion: Vejlenser bliver topchef

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce