Først lukkede BR - nu er historisk hotelbygning solgt

Bygningen, der gennem knap 100 år husede Hotel Royal, skifter ejer 1. januar. Samme dag er BR fortid efter 40 år i bygningens hjørnelejemål i stueetagen. Foto: Michael Svenningsen

Først lukkede BR - nu er historisk hotelbygning solgt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den historiske bygning, der i næsten 100 år var kendt som Hotel Royal, er solgt og skifter ejer ved årsskiftet.

Vejle: Det er blot få dage siden, at det kom frem, at legetøjsselskabet Top-Toy lukker BR-butikken i Vejle.

Når året rinder ud, er det slut med at købe legetøj i de lokaler, som har huset BR gennem 40 år. Det betyder, at ejeren skal ud at finde en ny lejer til det knap 400 kvadratmeter store lejemål på hjørnet af Rådhustorvet og Torvegade.

Det bliver dog ikke en opgave for ejendomsselskabet UIV A/S.

Det Give-baserede selskab, som Michael Utoft etablerede i 2007, har valgt at sælge den historiske ejendom, som er opført i 1770, og i mere end 100 år var hotel. I dag huskes stadig bygningen som Hotel Royal, hvilket også fremgår af navnet på ejendommens facade.

Investor kender Vejle godt og er, som en del andre investorer interesseret i ejendomme i Vejle, fordi byen oplever en stor befolkningstilvækst, der forventes at fortsætte.

Ingen navn på køber

Colliers International i Vejle fik opgaven at finde en køber i en fortrolig proces, og det lykkedes, så ejendommen skifter ejer 1. januar. Hvem køber er, ønsker Colliers ikke at sætte navn på, og handlen er endnu ikke tinglyst.

- Men investor kender Vejle godt og er, som en del andre investorer interesseret i ejendomme i Vejle, fordi byen oplever en stor befolkningstilvækst, der forventes at fortsætte. Ligesom Vejle i øjeblikket er Danmarks 5. største detailhandelsby målt på omsætning, siger René Neesgaard, direktør og partner hos Colliers Vejle, til kædens egen hjemmeside.

Ejendommen er gennemrenoveret og har, ifølge Colliers, et godt lejermix, der også tæller restauranten 1401 - Tapas & Burgers, Relax Bar og flere erhvervslejemål i kælderen under BR. Den har et samlet etageareal på 3149 kvadratmeter, hvoraf de 1851 kvadratmeter er udnyttet til bolig.

Senest solgt for 37,6 mio. kr.

Prisen på ejendommen offentliggør parterne ikke, men der er tale om et større to-cifret millionbeløb i en ejendom, som ifølge sidste års vurdering har en offentlig ejendomsværdi på 43 millioner kroner og en grundværdi på 6,8 millioner kroner.

Ejendommen er blev i perioden 1996 til 2009 handlet tre gange, og hver gang lå prisen mellem 15,1 og 15,9 millioner kroner. Ved den seneste handel i 2015 var prisen steget til mere end det dobbelte, og ejendommen blev solgt for 37,6 millioner kroner. En prisstigning, der blandt andet skal forklares med ejendommens omfattende renovering.

Rummede en teatersal

Går man ind på VejleWiki.dk kan man læse, at bygningen var gæstgivergård i mange år under flere forskellige navne: Hotel Dani og Hinrichsens Hotel, indtil det i begyndelsen af 1870'erne fik hotellet navnet Royal.

I 1853 hed det Gæstgiver Hansens Hotel, og her blev der i gården indrettet teatersal ovenpå rejsestalden. Dermed havde byen to teatersale, idet Vejle Klubs sal i Torvegade også benyttedes af de omrejsende teaterselskaber.

I samme bygning var der en overgang både postkontor og telegraf, mens Hotel Royal slog sit navn fast og blev et populært sted i byen, hvor mange private fester blev holdt, og vejlenserne gik til bal blandt andet på markedsdagene.

Bygningen ophørte som hotel i midten af 1950'erne.

Først lukkede BR - nu er historisk hotelbygning solgt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce