Frugt- og bær-priser stak af i 2017 - det kan aflæses i regnskabet for vejlensiske Good Food Group

Trods et pænt overskud er bestyrelsesformand Otto Christensen ikke helt tilfreds med 2017-regnskabet for vejlensiske Good Food Group. Dårlig høst og deraf stigende råvarepriser drillede koncernen, der har over 800 ansatte - heraf omkring 200 i Vejle. Arkivfoto

Frugt- og bær-priser stak af i 2017 - det kan aflæses i regnskabet for vejlensiske Good Food Group

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dårlig høst kostede på bundlinjen for vejles store fødevare-koncern Good Food Group, der trods det kom ud af 2017 med et overskud på 35 millioner kroner.

Vejle: Trods et overskud på 35,3 millioner kroner i 2017 er ledelsen i Good Food Group ikke helt tilfreds med sidste års resultat i den vejlensiske fødevarekoncern, der holder til på herregården Store Grundet.

- Når vi betegner resultatet som mindre tilfredsstillende, skyldes det, at vores øgede omsætning ikke er slået igennem på bundlinjen. Vores indtjening per omsat krone er med andre ord for lav, og derfor er resultatet ikke tilfredsstillende, fortæller Otto Christensen, bestyrelsesformand i den familieejede koncern.

Koncernen, der består af 13 virksomheder, beskæftiger i alt 811 medarbejdere, heraf omkring 200 i Vejle.

Nøgletal fra Good Food Groups 2017-regnskab
Udvalgte nøgletal fra regnskabet 2017Netto-omsætning: 1.466.022.000 kroner. (1.284.235.000 kr.)

Resultat før skat: 44.937.000 kroner (57.303.000 kr.

Årets resultat: 35.272.000 kroner (43.376.000 kr.)

Egenkapital: 463.937.000 kroner (434.552.000 kr.)

Antal ansatte: 811 (754)

(Tal i parentes fra 2016-regnskabet.)

Omsætter for 1,5 milliarder

Good Food Group omsatte i 2017 i runde tal for 1,5 milliarder kroner, hvilket er godt 200 millioner kroner mere end året før.

- Den øgede omsætning skyldes dels, at vi solgte for omkring 180 millioner kroner mere sidste år end året før og dels at vi i 2017 købte to-tredjedele af trykkeri-virksomheden Strandbygaard, som fremover bliver en del af vores datterselskab Emballagegruppen, fortæller Otto Christensen.

At Good Food Groups resultat trods den øgede omsætning alligevel lander på et lavere niveau end året før - hvor virksomheden kom ud med et overskud på 43,4 millioner kroner - skal årsagen findes i en dårlig høst, forklarer Otto Christensen.

Det startede i Ingas køkken
Vejle: Forløberen til Good Food Group var virksomheden Ingas Småkager, der startede på Ribevej i Vejle den 1. maj 1951, da Inga og Peter Christensen begyndte at bage småkager til den nærmeste købmand, og inden for få år havde de fem salgsvogne og mere end 400 kunder, der købte deres hjemmelavede småkager.Virksomheden skiftede senere navn til Ingadane, som sønnen Otto Christensen overtog ledelsen af i 1977.

Derefter gik det slag i slag med en række opkøb af fabrikker i ind- og udland og udbygning, så Good Food Group er en international fødevare- og emballagevirksomhed med fabrikker i fem lande og kunder i mere end 70 lande.

Inga Christensen gik bort i en alder af 87 år i 2010.

Dårlig høst kostede

Virksomheden fremstiller blandt andet fødevarer under varemærker som Svansø og Skælskør Frugtplantage foruden en række produkter som private labels. Det vil sige produkter, der sælges som butikkernes egne varemærker.

Priserne på råvarer til produktionen steg voldsomt i 2017, og det er gået ud over bundlinjen.

- På råvarerne til vores marmelader, supper og juice oplevede vi ekstremt høje råvarepriser i 2017. Alene prisen på jordbær steg 50 procent i sommeren sidste år. Den ekstra udgift er ikke slået igennem på forbrugerprisen og det afspejler resultatet, siger Otto Christensen.

Han forventer, at han og den øvrige ledelse kan skippe "mindre" og bare skrive "tilfredsstillende" i ledelsesberetningen til næste års regnskab.

- Vi investerer 80 millioner kroner i år i udvikling og udbygning af vores eksisterende faciliteter og fabrikker og derudover fortsætter vi vores strategi med opkøb. Til sammen gør det, at vi forventer et resultat i 2018, som ligger over 2017-resultatet, fortæller Otto Christensen.

Frugt- og bær-priser stak af i 2017 - det kan aflæses i regnskabet for vejlensiske Good Food Group

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce