Her rammer Siemens-fyringer hårdt: Knap 300 mølle-medarbejdere har mistet jobbet

Siemens i Brande siger farvel til knap 300 medarbejdere. Det står fast efter tirsdagens fyringsrunde. Arkivfoto: Mette Mørk

Her rammer Siemens-fyringer hårdt: Knap 300 mølle-medarbejdere har mistet jobbet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Siemens Gamesa påbegyndte deres fyringsrunde tirsdag i Brande, hvor de ramte medarbejderne fik den kedelige besked. Godt halvdelen af de varslede fyringer på 600 i Danmark, er landet i Brande.

Brande: På landsplan skal 600 vindmølle-medarbejdere, der har Siemens Gamesa som arbejdsgiver, fyres, og tirsdag fik medarbejderne på fabrikken i Brande besked om, hvem der i fremtiden ikke længere skal arbejde på vindmøllefabrikken i Brande.

Hvor mange medarbejdere, der fik den kedelige besked tirsdag, vides ikke præcist, og det er ikke en information, Rasmus Windfeld, pressechef i Siemens A/S og Siemens Gamesa, ønsker at oplyse. Han kan dog fortælle, at fyringsrunden ikke kommer til at involvere Aalborg, hvor 600 medarbejdere fik udleveret en fyreseddel for få måneder siden, men vil ellers ikke udtale sig om fordelingen af fyringssedler på de forskellige lokationer. 

- Det kan jeg ikke uddybe, lyder det fra pressechefen.

Der er kun godt en måned siden, at man meldte ud, at Siemens på verdensplan skulle sige farvel til 6000 medarbejdere, og for få uger siden stod det klart, at Danmark skulle tage 10 procent af den kedelige tjans.

- Den fyringsrunde, der startede med 600 fyringer, er endt med 400 fyringer og 200 nedlagte stillinger, fortælle Rasmus Windfeld.

Der er drøn på mange steder, og det tror jeg, betyder, at potentialet for at finde et arbejde for dem, der mister deres job på Siemens i denne omgang, er rigtig, rigtig gode.
Carsten Kissmeyer, borgmester

Fælles-fyring

Ifølge fællestillidsmand i Brande, Jens Jørgen Sørensen foregik fyringsrunden således, at bluecollar-medarbejderne (produktionsmedarbejderne på gulvet, timelønnede red.) blev kaldt sammen, og en række fik af vide, de skulle blive stående, mens resten gik i kantinen, og det var de produktionsmedarbejdere, der stod tilbage, der i går mistede deres job.

For whitecollar-folkene (funktionærer red.) foregik det således, at de, der skulle fyres, blev kontaktet enkeltvis. Om antallet af fyringssedler, der blev delt ud tirsdag, siger fællestillidsmanden.

- Det er nok omkring 280, der er blevet ramt i Brande-afdelingen.

Brande har altså taget næsten tre-fjerdedele af de deciderede fyringer.

Om medarbejderne, der er blevet fyret i Brande og de, der bliver fyret i Vejle, kan blive garanteret et job i tilfælde af ordretilgang, kan Rasmus Windfeld ikke sige noget om.

- Nu fokuserer vi på det her, slår han fast.

Optimistisk borgmester

Torsdag afholdes der en såkaldt jobmesse i Remisen i Brande, og allerede nu har Ikast-Brande Kommune også et kontor oprettet på Siemens Gamesa i Brande, ligesom de havde i Engesvang i foråret, da man dengang fra vindmølleproducentens side havde meldt ud, at fabrikken skulle lukke omkring sommerferien. Her skulle 440 mand fyres, og efter lukningen stod 250 antal mand og var kommet i anden beskæftigelse.

Borgmester i Ikast-Brande Kommune, Carsten Kissmeyer (V) er naturligvis ærgerlig over, at Siemens Gamesahar måtte fyre godt 300 mand.

- Men, tidspunktet er godt, forstået på den måde, at der er rigtig mange, der mangler arbejdskraft. Der er drøn på mange steder, og det tror jeg, betyder, at potentialet for at finde et arbejde for dem, der mister deres job på Siemens i denne omgang, er rigtig, rigtig godt, siger borgmesteren.

Førstemanden i Ikast-Brande Kommune påpeger, at Siemens stadig er en virksomhed med mange ansatte, og han kalder antallet af fyringer for 'en overskuelig størrelse af den samlede mængde arbejdspladser'.

Omkring 6600 personer er beskæftiget med vindmøller i Danmark under Siemens Gamesa's vinger. Det sker blandt andet på fabrikker i Vejle, Brande og Aalborg. På landsplan er tallet 27.000.

Her rammer Siemens-fyringer hårdt: Knap 300 mølle-medarbejdere har mistet jobbet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce