Jobcenter får plads i beboerhus i Finlandsparken

Frem til sommerferien vil Jobcenter Vejle være til stede i Finlandsparken. Håbet er at indsatsen kan skaffe flere beboere i arbejde, hvilket vil hjælpe området af med sit ghettostempel. Arkivfoto

Jobcenter får plads i beboerhus i Finlandsparken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter nytår kan arbejdsløse beboere i ghetto-område gå i beboerhuset, når de skal tale med en jobkonsulent.

Vejle: Fra 2019 skal arbejdssøgende med adresse i Finlandsparken ikke bevæge sig længere end til områdets beboerhus for at komme til at møde en jobkonsulent fra Jobcenter Vejle.

Det er en del af en ny såkaldt fremskudt indsats, som kommunens arbejdsmarkedsudvalg torsdag satte i søen.

- Frem til sommerferien vil et par medarbejdere fra jobcentret sidde i beboerhuset for på den måde at få en tættere og bedre relation til beboerne. Håbet er, at det giver bedre resultater og at vi får flere i ordinære job. Det bakker et enigt udvalg op om, siger udvalgsformand Anja Daugaard (LA).

- Projektet er foreløbig tidsbegrænset til at vare indtil sommerferien. Det passer med, at den nye beskæftigelsesreform træder i kraft, og så vil vi evaluere projektet og tage stilling til, om det skal fortsætte, tilføjer hun.

En ting er sikker: Hvis vi bliver ved med at gøre, som vi altid har gjort, så får vi samme resultat, som vi altid har fået. Nu prøver vi den her form af i Finlandsparken og hvis det giver mening, kan den udbredes til andre områder efterfølgende.
Martin Jensen (S)

Det er Socialdemokratiet, der står bag initiativet, der har som mål at få flere af Finlandsparkens beboere hjulpet ind på arbejdsmarkedet.

- Hvis blot 23 beboere kommer i arbejde, kan området komme af ghetto-listen. Der er gang i hjulene i samfundet, så det er bare med at komme i gang, siger Martin Jensen (S), der fremsatte forslaget i udvalget.

Han peger på, at lignende projekter i blandt andet Horsens og Aarhus har givet gode resultater.

- Den boligsociale helhedsplan er i forvejen til stede i beboerhuset og folkene herfra skal inddrages i arbejdet. De kender beboerne og kan skabe kontakten, fortæller Martin Jensen, der forventer, at initiativet kommer i gang "hurtigst muligt" og formentlig kort efter nytår.

Hvor mange jobkonsulenter Jobcenter Vejle vil sende til Finlandsparken og hvor mange dage om ugen, bliver det op til jobcentret at afgøre.

Udover de fremskudte jobkonsulenter består initiativet af oprettelse af et forum med deltagelse af kommunen, beboerne og arbejdsmarkedets parter samt et partnerskab med virksomheder i lokalområdet, hvor virksomhederne "adopterer" beboere uden arbejde.

Den præcise udformning af de to sidste dele tager arbejdsmarkedsudvalget fat på til januar.

- En ting er sikker: Hvis vi bliver ved med at gøre, som vi altid har gjort, så får vi samme resultat, som vi altid har fået. Nu prøver vi den her form af i Finlandsparken, og hvis det giver mening, kan den udbredes til andre områder efterfølgende, siger Martin Jensen.

Jobcenter får plads i beboerhus i Finlandsparken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce