Kartoffelfirma sætter spaden i jorden til nyt hovedsæde

Sådan kommer Danespos nye byggeri på Dyrskuevej til at tage sig ud. Det skal rumme både virksomhedens hovedkontor og et nyt forsknings- og forædlingscenter. Illustrationen viser byggeriet set fra vest. Illustration: Danespo

Kartoffelfirma sætter spaden i jorden til nyt hovedsæde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danespo er klar til bygge sit nye hovedsæde og ny forædlingsstation. Byggeriet går i gang mandag 22. januar.

Give: Efter et lille års intense forberedelser bliver der nu skredet til handling.

Danespo starter mandag 22. januar sit byggeri på Dyrskuevej. Med det nye byggeri kommer Danespo til at samle forædlingsdelen med resten af firmaets organisation.

Det betyder, at der både bliver bygget en forædlingsstation, nye drivhuse samt nyt hovedkontor. De nye faciliteter vil komme til at skabe rammerne for fremtidens kartoffelforædling.

- Vi glæder os rigtig meget til at komme i gang, og vi er overbevist om, at vi får skabt nogle spændende rammer for det udviklingsmiljø, som skal være medvirkende til, at vi fortsat kan være en del af at skabe fremtidens kartoffelplanter, siger Lars Næsted, direktør i Danespo.

Ønsket om at samle det hele ét sted betød, at rammerne på Ryttervangen blev for snævre. Derfor købte Danespo i begyndelsen af 2017 en 26.000 kvadratmeter stor grund på Dyrskuevej.

Det første spadestik tages af borgmester Jens Ejner Christensen (V) umiddelbart efter klokken 12, hvor en lille ceremoni starter.

Danespo kort
Danespo ejes af DLF Seeds A/S og franske DF Admiral SAS, der sammen har 98 procent af aktierne. De sidste to procent ejes af en kreds af avlere, af sortercentraler og af medarbejdere.

Danespo sælger store mængder spisekartofler i i Danmark og i udlandet. Det sker gennem Danespo Food.

Egne sorter af læggekartofler sælger foruden til danske avlere også til avlere i mere en 40 andre lande.

Koncernens omsætning ligger lige under en halv milliard kroner.

Her er der først en velkomst, som Danespos administrerende direktør Jens Holstborg står for. Han glæder sig naturligvis også til at komme i gang med at bygge det nye hovedsæde og forsknings- og forædlingsstation.

Udviklingen i bioteknologi går hurtig for øjeblikket. Derfor er det vigtigt for Danespo, at få etableret et samlet videncenter, der har tråde ud til resten af verdenen. Trådene er der blandt andet via Danespos aktiviteter og datterselskaber i udlandet. Hele verden er et marked for Danespos kartoffelsorter, både de eksisterende og de, der skal udvikles på den nye forædlingsstation.

- Samtidig er det en fantastisk mulighed for os som virksomhed for at samle vores forskellige afdelinger og på den måde få endnu bedre mulighed for at udnytte de synergier, der ligger heri. Vi er glade for, at vi kan forblive i Give og være en del af Vejle Kommunes stærke profil som fødevareregion, siger Jens Holstborg.

Kartoffelfirma sætter spaden i jorden til nyt hovedsæde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce