Kvickly flytter: Bryggen var en fejl for os fra starten

Selvom Kvickly gennem alle årene har haft svært ved at trække kunder ind i varehuset i Bryggen, tvivler kæde-direktør Allan Kristoffersen ikke på, at Kvickly har en berettigelse i Vejle. Arkivfoto

Kvickly flytter: Bryggen var en fejl for os fra starten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kvickly har haft det svært i Bryggen i de 11 år, kæden har ligget i shoppingcentret. Nu tager direktionen konsekvensen og flytter om et par år.

Vejle: Fredag sen eftermiddag smed Kvickly Vejle lidt af en bombe på butikkens Facebook-side med nyheden om, at Coops butik forlader Bryggen til fordel for en placering i et nybyggeri på Gammelhavn.

Direktør for Kvickly-kæden Allan Kristoffersen lægger ikke skjul på, at tilværelsen i Bryggen længe har været svær for den Coop-ejede kæde.

- Butikken har historisk set haft det relativt svært i den tid, vi har været i Bryggen. Det er det, vi gerne vil forbedre ved at rykke placeringen. Vi er også i et par andre centre, og med mindre centret er et enormt trafikalt knudecenter for byen - som det er med Bruuns Galleri i Aarhus, hvor vi har en velfungerende butik - må vi erkende, at vi har det svært i centrene, siger direktøren.

Vores erfaring med at ligge i butikscentre er, at det ikke er optimalt for en Kvickly.
Allan Kristoffersen, direktør for Kvickly-kæden
Direktøren for Kvickly-kæden, Allan Kristoffersen, er selv fra Vejle og kender derfor den by, hvor kæden veksler dagligdagen i Bryggen ud med en fremtid på Posthusgrunden. Foto: Coop
Direktøren for Kvickly-kæden, Allan Kristoffersen, er selv fra Vejle og kender derfor den by, hvor kæden veksler dagligdagen i Bryggen ud med en fremtid på Posthusgrunden. Foto: Coop

Center er affolket

Kunderne, der handler i Kvickly, skal parkere mindst to etager højere end butikken, hvis de skal handle stort og fylde en kundevogn. Det er en af ulemperne ved placeringen.

- Parkeringsforholdene og det, at vi har nogle helt andre åbningstider end centret, betyder, at Bryggen er fuldstændig affolket på visse tidspunkter af dagen. Det er ikke noget, der befordrer vores forretning, siger Allan Kristoffersen.

Han er også klar i udmeldingen, når han bliver bedt om at vurdere placeringen i bakspejlets klare lys.

- Ja, så var det en fejl at placere Kvickly i Bryggen fra begyndelsen. Det var det i tilfældet her, for vi har haft svært ved at få økonomi i butikken, siger Allan Kristoffersen.

Har kigget efter alternativer

I Bryggen undrer center manager Claus Brændgaard sig over, at han ikke har hørt fra Kvickly, inden kæden offentliggjorde nyheden. Han har ikke modtaget nogen opsigelse.

- Vi har ikke opsagt lejekontrakten. Vi er ude af den periode, hvor vi har lang binding på lejemålet, så hvis Bryggen udtaler, at de ikke har modtaget nogen opsigelse, er det korrekt. Vi har ikke så lang en opsigelsesvarsel, så det venter vi med, indtil vi ved, hvornår det nye projekt på Gammelhavn står færdigt, siger direktøren.

Han afviser, at centerlederen er overrasket over Kvicklys beslutning.

- Vi har generelt et godt samarbejde med Bryggen, og det er ingen hemmelighed, at vi i nogen tid har givet udtryk for, at vi har i en længere periode har haft en udfordring med at få positiv drift i vores butik. Det er ingen overraskelse for dem, at vi har kigget os om efter andre muligheder. Men kan diskutere, om de skulle vide det, men vi skal være i Bryggen i lang tid endnu, så for os slutter det ikke i dag, siger Allan Kristoffersen.

Skal være i Vejle

Kæden kunne også komme til den konklusion efter 11 magre år i Bryggen, at Vejle ikke er stedet at være for Kvickly. Men det mener Allan Kristoffersen langt fra er tilfældet.

- Vejle er helt klart en by, hvor vi skal være til stede. Det har aldrig været et issue at forlade byen. Det er Danmarks ottende- eller niendestørste by, og vores markedsundersøgelser viser også, at vi skal være her, siger Allan Kristoffersen.

Kvickly har været i Vejle i mange år, men havde et par års pause, da Bryggen blev opført. Det skete på den grund, hvor varehuset havde haft hjemme, siden der stod Big Store på skiltene. Før den tid havde Kvickly hjemme i Å-Centret på den modsatte side af Vejle Å.

Kvickly flytter: Bryggen var en fejl for os fra starten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce