Lokal virksomhed på charmeoffensiv: 120 studerende kørt til Vejle

Ingeniørstuderende fra Jylland og Fyn blev tirsdag i busser kørt til Vejle, hvor ingeniørvirksomheden Rambøll havde inviteret til rundvisning. Arrangementet var et af mange initiativer, som skal få de studerende til at vælge Vejle og Trekantområdet, når de er færdiguddannede. Foto: Palle Søderberg

Lokal virksomhed på charmeoffensiv: 120 studerende kørt til Vejle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rambøll inviterede ingeniørstuderende fra Odense, Herning, Aarhus og Sønderborg til Green Tech Center i Vejle. Arrangementet er et af virksomhedens midler mod den truende ingeniørmangel i Trekantområdet.

Vejle: Ingeniørvirksomheden Rambøll havde tirsdag inviteret omkring 120 ingeniørstuderende fra det meste af Jylland og Fyn til en rundvisning på Green Tech Center i Dandy Business Park, hvor Rambøll holder til med sine godt 120 ansatte.

De studerende var blevet hentet i busser fra blandt andet Odense, Aarhus, Herning og Sønderborg.

Bagrunden for invitationen er at Danmark i de kommende år kommer til at mangle netop ingeniører.

Ifølge en opgørelse fra Ingeniørforeningen IDA har foretaget kommer der i 2025 til at mangle ikke færre end 10.000 ingeniører og naturvidenskabelige kandidater i Danmark, og virksomhederne kappes derfor om at bejle til de studerende.

- Alene i Trekantområdet kommer der til at mangle 700-1000 ingeniører bare i de kommende år. Vi skal selv indenfor det næste halve år have ansat 25-30 ingeniører her i Vejle, så for os handler det om at gøre de studerende opmærksomme på os selv, så de måske vælger os, når de er færdiguddannede, fortæller markedsdirektør i Rambøll for Trekantområdet Pia Jakobsgaard-Iversen.

Alene i Trekantområdet kommer der til at mangle 700-1000 ingeniører bare i de kommende år. Vi skal selv indenfor det næste halve år have ansat 25-30 ingeniører her i Vejle.
Pia Jakobsgaard-Iversen, Rambøll

Spotter talenter

Tirsdagens arrangement er kun et af mange initiativer, som Rambøll tager for at gøre sig attraktiv overfor studerende.

Blandt andet har virksomheden undervisere på uddannelsesstederne, som spotter de største talenter i hver klasse og forsøger at få dem til at vælge Rambøll som praktiksted.

Derudover er virksomheden aktiv i forhold til at få unge på gymnasierne til at overveje ingeniørstudiet.

- For os er det en ulempe, at der ikke er et lokalt uddannelsessted for ingeniører. Det er altid sværere at trække uddannede fra eksempelvis København til Vejle, så vi vil gerne ud så tidligt som muligt og gøre opmærksom på os selv overfor de studerende, fortæller Pia Jakobsgaard-Iversen.

Lokal virksomhed på charmeoffensiv: 120 studerende kørt til Vejle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce