Lukker ned efter 48 år: - Dengang sagde jeg også, at husene ikke kunne blive meget bedre

I adskillige år boede familien Jepsen i boligen bagved, som han naturligvis byggede selv. For nogle år siden byggede Gunner og hustruen dog en villa i Hedensted, blandt andet for at komme tættere på golfbanen. Foto: Michael Svenningsen

Lukker ned efter 48 år: - Dengang sagde jeg også, at husene ikke kunne blive meget bedre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

70-årige Gunner Jepsen har solgt sit tømrerfirma pr. 1. januar. Han har ikke tal på, hvor mange lokale huse, det er blevet bygget i årenes løb - men glæder sig over at have været del af en udvikling, der konstant har overgået forventningerne.

Løsning: Samme øjeblik, de fleste hilser 2019 velkommen, tager Gunner Jepsen i stedet afsked.

Afsked med de seneste 48 år af sit liv, hvor den nu 70-årige tømrermester fra Løsning har drevet virksomheden af samme navn, Tømrermester Gunner Jepsen ApS.

Dermed har Gunner Jepsen været med hele vejen fra hammer til sømpistol. Fra dengang han tænkte, husene ikke kunne blive meget bedre - til han i dag nok fejlagtigt stadig tænker det samme.

- Håndværket har ændret sig - tidligere stod vi jo blandt andet selv og sømmede spær sammen, men nu kommer det færdigfabrikkeret. Romantikeren i mig kan nok godt savne det en gang imellem, men så heller ikke alligevel, for det var virkelig tunge materialer. Kroppen er nok kun holdt ved så længe, fordi jeg de seneste 10 år primært har haft rollen som leder, siger Gunner Jepsen.

Siden han sprang ud som selvstændig efter sin soldatertid, har standardstørrelsen på 110 kvm ændret sig betragteligt, og i dag er nybyggerier på 200 kvm langt fra et særsyn. Hvad det næste bliver, skal der dog alligevel mere end 48 års erfaring til at spå om.

- Udviklingen fortsætter naturligvis, men det bliver nok priserne på etablering, der dikterer hvordan. I dag laver man utroligt flotte huse, der i det daglige nærmest ikke koster noget vand og strøm. Byggestilen har også ændret sig, så det er næsten altid muligt at se, hvilket årti et byggeri er fra, og det kommer vi nok aldrig fra - heldigvis, siger Gunner Jepsen.

Jeg tænker tit "sikke nogle fantastiske huse, vi kan bygge i dag". Men det gjorde jeg også for 48 år siden.
Gunner Jepsen
Det sker der med firmaet
Pr. 1. januar har Gunner Jepsen solgt Tømrerfirmaet Gunner Jepsen ApS til Ruben Mejer Laursen, der blandt andet ejer APL Boligudlejning ApS og APL Byg ApS i Løsning.Firmaets to ansatte, værktøj, maskineri og bygninger bliver del af de to selskaber, mens selve firmaet ophører.

Som udgangspunkt skal købet ses som en udvidelse af den del af Ruben Mejer Laursens forretning, der udfører hoved- og totalentreprise, men afhængig af kunderne er han er også åben over for fortsat at udføre tømrerarbejde.

Ruben Mejer Laursen ejer knap 100 lejelejligheder i Hedensted, Løsning og Kragelund, og skal efter nytåret også bygge nye lejligheder på Apotekerbakken i Hornsyld.
Om et par uger bliver skiltet formentlig fjernet. Efter 48 år som ejer af firmaet, har 70-årige Gunner Jepsen valgt pensionisttilværelsen. Den nye ejer ønsker ikke at køre navnet videre. Foto: Michael Svenningsen
Om et par uger bliver skiltet formentlig fjernet. Efter 48 år som ejer af firmaet, har 70-årige Gunner Jepsen valgt pensionisttilværelsen. Den nye ejer ønsker ikke at køre navnet videre. Foto: Michael Svenningsen

Begyndte med en byggegrund

Rejsen begyndte, da Gunner Jepsen købte en byggegrund på H. C. Andersens Vej 13 i Løsning for 11.000 kr. Derpå byggede han et 127 kvm stort hus med garage, som blev solgt videre med fortjeneste - forøvrigt til et par, som blev boende i ca. 40 år.

Manøvren med at købe en grund og sælge et hus fortsatte op gennem 70'erne som firmaets grundsten. Løbende blev der så meget at lave, at det også var nødvendigt med lidt hjælpende hænder, særligt fordi tømrerfirmaet op gennem 80'erne også begyndte at lave arbejde for private. Derudover blev der opkøbt jord i postnummer 8722 og 8723 med henblik på udstykning.

Og selvom han den dag i dag ikke har overblik over, hvor mange huse det gennem årene er blevet til, kan de alle opleves ved en tur gennem Hedensted og Løsning.

- Heldigvis er det ikke sådan, at jeg stopper op, når jeg går forbi et af mine byggerier, for så bliver det nogle lange gåture. Vi har aldrig brugt særlig meget brændstof på at køre ud til byggepladserne, siger Gunner Jepsen.

Blandt de mere kuriøse opgaver var renoveringen af Løsning Kirke, der på grund af sin status som fredet skulle opbygges efter ganske præcise forskrifter.

Stopper midt i optur

Firmaet - eller måske rettere sagt de tilhørende bygninger - er solgt til Ruben Mejer Laursen fra APL Boligudlejning. Han har ikke i sinde at drive navnet videre.

Den tid skulle jo komme på et tidspunkt, pointerer Gunner Jepsen, som vælger pensionslivet i en tid, hvor der ellers er masser af byggeaktivtet på vej i nærområdet. Tre forskellige udviklingsprojekter i henholdsvis Hedensted, Løsning og Remmerslund er enten i gang eller på trapperne med hundredevis af nye boliger.

Sådan vil konjunkturerne altid give forskellige bølgeskvulp, så det er ikke noget, der bliver tænkt nærmere over.

- Den værste tid var kartoffelkuren, hvor vi vel var de eneste, der søgte en byggetilladelse i kommunen. I de perioder var vi heldige med at have en kistebund, så vi selv kunne sætte noget i gang, for der kom absolut ingen opgaver ind. Det bølger, og det vil det altid gøre, så det er umuligt at sige, hvornår man er på toppen eller bunden - men der er ingen tvivl om, at det er i en spændende tid, jeg stopper, siger Gunner Pedersen.

Han vil nu hellige sig tiden til blandt andet golf, badminton, spinning og naturligvis familien, der tæller hustru, fire børn og otte børnebørn.

Lukker ned efter 48 år: - Dengang sagde jeg også, at husene ikke kunne blive meget bedre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce