Mindst 500 gæster ad gangen: Vejle vil have store konferencer

Vejle skal satse på de helt store konferencer i fremtiden. Det er den nye strategi fra Meeting Vejle, der skal sikre Vejle en bid af det voksende mødeturisme-marked. Arkivfoto: Nils Rosenvold

Mindst 500 gæster ad gangen: Vejle vil have store konferencer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vejle skal bruge sine kræfter på at hente de helt store konferencer til byen, og det lokale erhvervsliv skal med på holdet. Sådan lyder ny strategi for at give Vejle en bid af den voksende mødeturisme-industri.

Vejle: Store internationale konferencer med 500 til 1200 deltagere.

Det er det bytte, som Vejle fremover skal bruge sine kræfter og ressourcer på at få til byen.

Sådan lyder den nye strategi for Meeting Vejle, der er et samarbejde mellem Vejle Kommune og byens ni største hoteller/konferencesteder.

Det fortæller Maria Sommer, der er ny koordinator for samarbejdet.

- Konferenceturisme er et voksende område, og målet er at hente tre til fem "mega events" til Vejle hvert år. Med mega events forstås, at der er tale om internationale konferencer med mindst 500 deltagere, fortæller Maria Sommer.

For at nå målet har Meeting Vejle udvalgt tre fokusområder, som Vejle skal gøres kendt på: Sport, fødevarer og resiliens.

- Det er tre områder, hvor Vejle kan drage nytte af ting og faciliteter, som allerede er til stede. Eksempelvis har vi både Food Innovation House, Green Tech Center og Resilience House i Dandy Business Park, som er oplagte samarbejdspartnere, fortæller Maria Sommer.

Konferenceturisme er et voksende område, og målet er at hente tre til fem "mega events" til Vejle hvert år. Med mega events forstås, at der er tale om internationale konferencer med mindst 500 deltagere.
Maria Sommer, koordinator

Vil hente kokke-VM til Vejle

Hun tilføjer, at Meeting Vejle i øjeblikket er ved at lægge sidste hånd på en ansøgning om at få World Chef Conference til Vejle.

- Det er at sammenligne med VM for kokke og en ekstremt prestigefyldt konference. Her arbejder vi sammen med Per Mandrup, leder af Culinary Institute i Food Innovation House. Mange konferencer landes på baggrund af personlige kontakter og Per Mandrup har et kæmpe kokkenetværk over hele verden. Det er et eksempel på den slags events, vi vil gå efter, fortæller Maria Sommer.

Erhvervslivet skal med

Som en del af den nye strategi vil Meeting Vejle fokusere på et bredere samarbejde med det lokale erhvervsliv.

- Målet er at give den maksimum gas ved hver af de tre-fem årlige events og derfor er tanken at samle en specifik "task force" til hvert enkelt event bestående af relevante aktører fra det lokale erhvervsliv og kommunen. Eksempelvis holdes der til februar et stort judo-stævne i Vejle: Matsumae Cup. Her vil vi sideløbende lave en eksportkonference, hvor japanske virksomheder kan mødes med lokale virksomheder, fortæller Maria Sommer.

Mindst 500 gæster ad gangen: Vejle vil have store konferencer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce