Opstarten var hård - men nu styrer Vejle-restauratører mod million-overskud

Firkløveret bag tre af Vejles kendte spisesteder, restauratørerne Søren Riis, Jan Søgård, Mikkel Larsen og Jesper Hedegaard Larsen, regner allerede i indeværende år med at klaveret vil spille bedre. Foto: Flemming Larsen

Opstarten var hård - men nu styrer Vejle-restauratører mod million-overskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Restauratørerne bag Restaurant Skyttehuset, Hotel Bredehus og Lindved Sognegård erkender, at overtagelsen har været hårdere end først antaget.

Vejle: Firkløveret bag tre af Vejles kendte spisesteder, restauratørerne Søren Riis, Jan Søgård, Mikkel Larsen og Jesper Hedegaard Larsen, regner allerede i indeværende år med million-overskud. Men de fire ejere må i dag erkende, at overtagelsen af spisestederne har været hårdere end først antaget.

Det drejer sig om spisestederne Restaurant Skyttehuset, Hotel Bredehus og Lindved Sognegård. Spisestederne drives i to selskaber.

Restaurant Skyttehuset kom ud af sit første regnskabsår med et overskud på 95.000 kroner, mens Hotel Bredehus i sit første regnskabsår fik et minus på 282.000 kroner.

20 millioner i omsætning

- Omsætningen i de to selskaber var på cirka 20 millioner kroner. Det gav en bruttofortjeneste på henholdsvis 3.466.000 kroner (Restaurant Skyttehuset, red.), og 3.969.000 kroner (Hotel Bredehus og Lindved Sognegård, red.), fortæller restauratør Søren Riis.

Han tilføjer, at bruttofortjeneste i Restaurant Skyttehusets tilfælde, er blevet spist op af lønninger.

- Personaleomkostninger er på 3.343.000 kroner. Og det hænger sammen med, at vi har besluttet, at vi ikke vil arbejde gratis, siger Søren Riis.

Bruttofortjenesten er spisestedernes omsætning, efter man har trukket de direkte omkostninger på vareforbruget fra.

Store investeringer

Når tallene ikke er bedre for Hotel Bredehus, skal det set i lyset af store investeringer.

- Et underskud på 218.000 kroner er selvfølgelig ikke tilfredsstillende. Alene i konferenceudstyr er der investeret 100.000 kroner, ligesom der er investeret et større beløb i nye gulvtæpper, møbler og senge, forklarer Jan Søgård.

Han nævner, at man i de første tre regnskabsår godt kan leve med et mindre underskud.

Således regner Vejle-restauratørerne som nævnt allerede i indeværende år med million-overskud.

- Ser vi i ordrebøgerne regner vi med en samlet omsætning på 25 millioner kroner. Det skulle gerne resulterer i et overskud på mellem en halv og en hel million kroner, siger Søren Riis.

En samarbejdsaftale med blandt andet Legoland Holidays og Hollandske Neckermann har også bidraget positivt i indeværende regnskabsår. Det vil kunne ses på næste regnskabsår.

Opstarten var hård - men nu styrer Vejle-restauratører mod million-overskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce