Otte skraldemænd i Vejle fyret: Mødte påvirkede på arbejde

Meldgaard overtog arbejdet med at tømme skraldespande i Vejle fra RenoNorden 1. november, og i den forbindelse overtog Meldgaard de 43 medarbejdere i Vejle Kommune. Arkivfoto: Steffen Nielsen

Otte skraldemænd i Vejle fyret: Mødte påvirkede på arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Meldgaard, som tømmer vejlensernes skraldespande, fyrede onsdag morgen otte medarbejdere. Et rutinetjek viste, at medarbejderne var enten påvirket af alkohol eller euforiserende stoffer. Vi har aldrig oplevet at pågribe otte, lyder det fra Meldgaard-direktør.

Vejle: Det er en nul tolerance overfor alkohol og stoffer hos renovationsvirksomheden Meldgaard Miljø A/S.

Det måtte otte medarbejdere i firmaets Vejle-afdeling sande, da de onsdag morgen blev opsagt med omgående virkning efter, at et rutinetjek viste, at de havde enten alkohol eller euforiserende stoffer i blodet.

- Vi lavede et rutinetjek af samtlige medarbejdere i Vejle, inden de kørte på arbejde, fordi vi ikke tolerer, at vores medarbejdere kører skraldebiler i påvirket tilstand. De otte medarbejdere kunne ikke leve op til vores politik, siger Henrik Meldgaard, adm. direktør for Meldgaard.

Han kan ikke oplyse, hvordan påvirkningen af enten stoffer og spiritus fordelte sig mellem de otte medarbejdere, ej heller hvor store promiller der var tale om, men han understreger, at Meldgaards grænse er 0,0 promille.

Meldgaard overtog arbejdet med at tømme skraldespande fra RenoNorden 1. november, og i den forbindelse overtog Meldgaard de 43 medarbejdere i Vejle Kommune.

Det er kendt, at Meldgaard udfører disse test af medarbejderne. Ifølge direktør og personaleansvarlig Line Meldgaard er det imidlertid første gang, at otte på én gang er blevet snuppet.

- Det har vi aldrig været ude for før. Det var meget overraskende for os. Vi har lige overtaget opgaven fra RenoNorden. Det er kendt blandt vores medarbejdere, at de kan søge om hjælp, hvis de har problemer med alkohol eller stoffer, men så snart vi tager en test, så skal den være 0,0, siger Line Meldgaard.

Vi lavede et rutinetjek af samtlige medarbejdere i Vejle, inden de kørte på arbejde, fordi vi ikke tolerer, at vores medarbejdere kører skraldebiler i påvirket tilstand. De otte medarbejdere kunne ikke leve op til vores politik.
Henrik Meldgaard, adm. direktør
Meldgaard Miljø A/S
  • Meldgaard Miljø A/S har eksisteret siden 1976. I dag står virksomheden for indsamling af dagrenovation hos cirka 15 procent af alle husstande i Danmark og beskæftiger cirka 300 renovationsmedarbejdere fordelt over hele landet.
  • Meldgaard var de første til at indføre el-skraldebiler på det danske marked.
  • Virksomheden er ISO 14001 og 9001 certificeret.
  • Meldgaard har hovedsæde i Aabenraa. Hele Meldgaard-gruppen tæller omkring 600 ansatte.


Kilde: Meldgaard.com

Tung kørsel

Line Meldgaard ønsker ikke at kommentere, hvordan de otte medarbejdere forholdt sig til fyringen, men siger, at det ikke kom bag på dem.

- Vi er 600 ansatte i det hele, og det er møgærgerligt, når vi fanger nogen. Vi kan simpelthen ikke lægge navn til, at vi har påvirkede medarbejdere på arbejde, siger hun.

- Vi kører jo i byer, hvor der er børn, og vi kører med store, klodsede biler, supplerer Henrik Meldgaard.

RenoNorden havde opgaven med at indsamle dagrenovation i Vejle fra 1. april 2016. Oprindeligt havde RenoNorden kontrakt på opgaven frem til 1. september 2022, men virksomheden måtte efter bare to år kaste håndklædet i ringen og bede om at få kontrakten opløst.

Meldgaard står for at samle dagrenovation i en række jyske kommuner, herunder Horsens, Kolding, Randers og dele af Aalborg.

Otte skraldemænd i Vejle fyret: Mødte påvirkede på arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce