Priser på Vejle-lejligheder er på himmelflugt

- Hvis det her fortsætter, så kan jeg godt regne ud, at næste gang jeg får en lejlighed på Orla Lehmannsgade, så ved jeg på forhånd, at jeg har købere på hånden med det samme. Det er klart, at hvis det bliver ved, så får vi et mere anspændt marked, siger Jesper Guldmann, der er daglig leder af Home i Vejle. Arkivfoto

Priser på Vejle-lejligheder er på himmelflugt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kvadratmeterprisen for ejerlejligheder i Vejle er i løbet af det seneste år steget kraftigt, viser tal fra Realkreditrådet. Ejendomsmægler Jesper Guldmann, der er daglig leder af Home i Vejle, kan ikke mindes noget lignende.

Vejle: Solgt på en uge.

Ejendomsælger og daglig leder af Home i Vejle, Jesper Guldmann, har i løbet af det seneste år oplevet, hvordan markedet for ejerlejligheder i postnummer 7100 har taget fart. Kvadratmeterprisen for ejerlejligheder i Vejle er rekordhøj, og pilen peger stejlt opad for 2018, viser en frisk boligstatistik fra Realkreditrådet.

For at skære det helt ud i tal, så var den gennemsnitlige kvadratmeterpris 16.352 kroner for realiserede handler i 1. kvartal 2018. Bare tre måneder senere var den på 19.284 kroner.

- De seneste ni måneder er det lige før, at vi skal nive os selv i armen for at sige: Kan det virkelig være rigtigt? Det er helt vildt. Selv ikke før finanskrisen kan jeg huske, at det har været så godt, som det er nu, siger Jesper Guldmann, der har været ejendomsmægler i 24 år.

Han fortæller, at det især er lejligheder til under to millioner kroner i Vedelsgade, Orla Lehmannsgade, Langelinie og Ørstedsgade, der er rift om.

- For 15 måneder solgte vi en pæn og traditionel lejlighed på Orla Lehmannsgade for 1,1 millioner kroner. For omkring tre uger siden har vi solgt en tilsvarende lejlighed på samme gade for 1,55 millioner kroner. Den blev solgt på en uge, og der var tre købere til den, siger Jesper Guldmann, der har flere bud på, hvorfor markedet for ejerlejligheder boomer.

Priserne stiger
Kroner pr. kvadratmeter for realiserede handler for ejerlejligheder i 7100 Vejle:2. kvartal 2018: 19.284 kr.

1. kvartal 2018: 16.352 kr.

4. kvartal 2017: 17.130 kr.

3. kvartal 2017: 16.567 kr.

2. kvartal 2017: 14.209 kr.

1. kvartal 2017: 13.073 kr.

Kilde: Realkreditrådet
Statistikken fra Realkreditrådet viser, hvordan den gennemsnitlige kvadratmeterpris for ejerlejligheder i 7100 især er steget indenfor det seneste år. Salg af dyre ejerlejligheder i Bølgen og på Havneøen kan være med til at presse priserne op, oplyser Home i Vejle. Kilde: Realkreditrådet
Statistikken fra Realkreditrådet viser, hvordan den gennemsnitlige kvadratmeterpris for ejerlejligheder i 7100 især er steget indenfor det seneste år. Salg af dyre ejerlejligheder i Bølgen og på Havneøen kan være med til at presse priserne op, oplyser Home i Vejle. Kilde: Realkreditrådet

Mangel på lejligheder

Med over 1000 nye tilflyttere om året stilles der krav om flere boliger i Vejle Kommune. Der er især mangel på indflytningsklare ejerlejligheder, og det presser priserne op, fortæller Jesper Guldmann.

Han medgiver også, at salget af dyre boliger i Bølgen og på Havneøen er med til at øge den gennemsnitlige kvadratmeterpris.

Han mener, at markedet topper nu.

- Der er ingen tvivl om, at jeg 100 procent vil råde sælgere til at sætte til salg, for det er nu, at markedet boomer for gensalgslejligheder. Vi er faktisk begyndt at efterlyse lejlighedssælgere hos Home i Vejle. Det har jeg aldrig nogensinde prøvet før, siger han.

Kan man som køber ikke risikere at købe for dyrt i øjeblikket?

- Der er ikke noget, som tyder på, at markedet er overophedet. Jeg tror ikke, at man forkøber sig ved at købe lejlighed nu. Der vil stadig være noget at give af. Der er ingen, der ved, hvornår toppen er nået. Jeg ved det lige så godt som dig. Men jeg tror ikke, at vi kommer til at falde inden for et år eller halvandet, men jeg kan ikke give nogen garantier. Når vi kommer til en prisnedgang igen, så håber jeg, at vi får en blød landing og ikke en brat landing, siger han.

Pas på med grådighed

Ved Home i Vejle erfarer mæglerne, at der er kommet langt flere lejlighedskøbere. Flere af de eftertragtede ejerlejligheder ender i budrunder og sælges oftere til en pris over udbudsprisen. Trods de gode udsigter for sælgerne maner Jesper Guldmann også til besindighed.

- Selvom priserne stiger, så skal man passe på med ikke at blive for grådig. Hvis man sætter prisen for højt i forhold til, hvad markedet vil betale, så får man ikke solgt. Så det er en gylden balancegang. Man skal selvfølgelig udnytte de prisstigninger, som er i markedet, men ikke udnytte det for ublu, siger han.

Priser på Vejle-lejligheder er på himmelflugt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce