Sådan lød det i omstridt container-udbud: Samarbejde med Spinderihallerne var del af projektet

Det nye containerbyggeri ved Spinderihallerne er blevet genstand for en heftig debat. I udbudsmaterialet til projektet er det klart formuleret, at de kommende kontorer blandt andet er til de iværksættere, som må forlade hallerne, når deres kontrakt udløber. Arkivfoto

Sådan lød det i omstridt container-udbud: Samarbejde med Spinderihallerne var del af projektet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udbudsmaterialet til det omstridte containerbyggeri ved Spinderihallerne beskriver klart, at byggeriet blandt andet er tiltænkt iværksættere, der flytter ud af det gamle bomuldsspinderi.

Vejle: "Byggefeltet udbydes derfor til leje til etablering af et midlertidigt erhvervsbyggeri, der kan tilbyde udlejning af erhvervslokaler blandt andet til de opsagte lejere fra Spinderihallerne."

Sådan står der blandt andet i udbudsmaterialet til det midlertidige og omstridte containerbyggeri ved Spinderihallerne, som er kommet i modvind allerede inden den første kontor-container er blevet sat ned på parkeringspladsen mellem Valdemarsgade og den gamle bomuldsfabrik.

Fredag udsendte den konservative byrådsgruppe en pressemeddelelse, hvor gruppen satte spørgsmålstegn ved, om der er tilstrækkelig vandtætte skotter mellem det kommunalt drevne Spinderihallerne og den private udlejer og bygherre, som står for opførelse og udlejning af containerkontorerne.

En bekymring, som borgmester Jens Ejner Christensen (V) efterfølgende har forsøgt at mane i jorden med en forsikring om, at containerbyggeriet ikke vil blive tilgodeset på bekostning af andre erhvervsudlejere i byen.

I lyset af den diskussion, der har været, er jeg ekstra glad for, at vi fik sagen bragt op og fik den debatteret.
Jens Ejner Christensen (V), borgmester

Sindene kan komme i kog

Containerprojektet ved Spinderihallerne blev ikke sat på dagsordenen i økonomiudvalget, før det blev sendt i udbud 22. juni. Men udvalgets medlemmer blev informeret om det på forhånd og fik lejlighed til at drøfte udbuddet og betingelserne, fortæller udvalgsformand og borgmester Jens Ejner Christensen (V).

- Vi talte om det i udvalget, før udbuddet blev annonceret. Vi har ikke alle udbud på dagsordenen, men er det et udbud, der kan bringe sindene i kog, og som der kan være behov for lige at få en politisk debat om, så drøfter vi det i udvalget. Og det gjorde vi med dette udbud. Jeg kan selvsagt ikke referere, hvad der blev sagt under den debat, men i lyset af den diskussion, der har været, er jeg ekstra glad for, at vi fik sagen bragt op og fik den debatteret, siger Jens Ejner Christensen.

Baggrunden for projektet

I udbudsmaterialet til containerbyggeriet står der blandt andet om baggrunden for projektet:

"Virksomhederne kan fremover bo i Spinderihallerne i en ca. fireårig periode, og de første iværksættere er nu opsagt og klar til at flytte ud. I alt opsiges der i 2018 20 virksomheder. En stor del af disse flytter ud af Spinderihallerne 1. juli 2018. Flere af de berørte virksomheder har ytret ønske om at videreføre deres forretning i tæt relation til netværket og det kreative miljø i Spinderihallerne. Fremadrettet må det forventes, at kontrakterne for ca. 10 iværksættere udløber på årsbasis. Spinderihallerne oplever samtidigt også forespørgsler på lejemål fra allerede etablerede virksomheder, som også søger det kreative miljø."

Udbudsmaterialet, der kan findes i sin helhed på Vejle Kommunes hjemmeside, slår desuden fast, at virksomheder, der kommer med bud, skal beskrive "hvordan projektet lever op til kravet om, at der etableres erhvervsbyggeri, der kan tilbyde udlejning af erhvervslokaler, blandt andet til de opsagte lejere fra Spinderihallerne."

Sådan lød det i omstridt container-udbud: Samarbejde med Spinderihallerne var del af projektet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce