Spinderihallerne har inviteret "elendig" robotmager til stort gallashow

Der er både betalende unge og udvalgte unge fra Vejles skoler, som får lov til at bygge robotter og vise dem frem til gallashowet for youtuberen. Gallashowet skal blive til en tilbagevendende begivenhed, lyder det fra Fablab-leder Katrine Holm Kanstrup. Foto: Yilmaz Polat

Spinderihallerne har inviteret "elendig" robotmager til stort gallashow

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I marts holder Spinderihallerne i Vejle for første gang galla til ære for en teenagers hjemmelavede robotter. En robotmager fra Youtube, som er kendt for sine uduelige robotter, gæster showet. Det er især teenagepiger, der bejles til.

Vejle: En robot med mælk i armen, som rammer alt andet end morgenmadsskålen, og robotarm, som tværer rød læbestift ud i hele ansigtet.

Svenske Simone Giertz har sin egen Youtube-kanal, hvor hun viser sine uduelige, hjemmebyggede robotter frem til stor fryd blandt de godt halvanden million faste abonnenter. 13. marts gæster hun Fablab Spinderihallernes store nye satsning "Shitty Robot Galla".

Forud for showet har 30 piger og drenge mellem 13 og 17 år brugt tre dage i vinterferien på at lære at kode og bygge robotter. På galladagen møder de den kendte Youtuber, og så skal de fejre deres robotter. Det fortæller Katrine Holm Kanstrup, som leder er af Fablab Spinderihallerne og en af arrangørene bag initiativet.

- De unge skal kunne forstå de teknologier, vi er omringet af, og hvordan de er bygget op. Det er også vigtige kompetencer til vores fremtidige arbejdsmarked. Men allermest skal de gøre det, fordi de synes det er sjovt, siger Katrine Holm Kanstrup.

FN's verdensmål
Siemens Gamesa Renewable Energy (SRGE) har lanceret et globalt støtteprogram, som gennem forskellige projekter skal gøre en positiv forskel.

Projektet støtter efter FN's 17 verdensmål, som blandt andet drejer sig om afskaffe fattigdom, ulighed og mere bæredygtig, økonomisk vækst.

Projekterne indstilles af Siemens Gamesas egne medarbejdere og er et forsøg på at engagere medarbejderne i det lokalområde, som deres afdeling ligger i.

Fablab Spinderihallernes "Robots - also for girls" er udvalgt på grund af projektets indsats på FN's verdensmål nr. 5: Lighed mellem kønnene.

Piger og robotter

Både galla og workshop er for alle, men Katrine Holm Kanstrup lægger ikke skjul på, at man har gjort meget for at bejle til pigerne. Derfor har arrangørerne skrællet konkurrenceelementet væk og haft fokus på, at det skal være sjovt.

Deltagerne skal filme deres robotter i aktion, og der vil være en kåring af de mest populære film på Youtube, forklarer Fablab-lederen.

- Vi har tænkt meget over, at det ikke skal være en konkurrence om teknisk kunnen. Ikke fordi piger ikke kan det, de er mindst lige så dygtige som drengene, men det er bare ikke sådan, de opfatter sig selv, siger Katrine Holm Kanstrup, som også fortæller, at der er hyret kvindelige robotmagere, som pigerne kan spejle sig i.

Der er plads til 30 deltagere på workshoppen fra 11. til 13. februar, og det koster 1700 kroner at deltage. Omkring 200 personer kan gæste det store gallashow, som holdes 13. marts i Spinderihallerne.

Spinderihallerne har inviteret "elendig" robotmager til stort gallashow

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce