Statsfængsel Møgelkær frygter lukning: 130 lokale arbejdspladser på spil

Tillidsrepræsentant ved Statsfængsel Møgelkær frygter, at det lokale fængsel er et af dem, der bliver lukket, når forhandlingerne om Kriminalforsorgens flerårsaftale er i hus. Arkivfoto

Statsfængsel Møgelkær frygter lukning: 130 lokale arbejdspladser på spil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forhandlinger om Kriminalforsorgens budget er i gang. Der skal spares penge, og det betyder, at fængsler og/eller arresthuse skal lukkes. Tillidsrepræsentant på Statsfængsel Møgelkær frygter, at de står for skud.

Møgelkær: En lukning af Statsfængsel Møgelkær kan være under opsejling. Fængslets tillidsrepræsentant, Lars Mogensen, frygter i hvert fald, at det bliver konsekvensen af de flerårsforhandlinger, som Regeringen, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti i øjeblikket har med Kriminalforsorgen.

Forhandlingerne går ud på, at der skal sættes flere midler af til bandeindsatsen. Dansk Folkepartis Susanne Eilersen sidder med ved forhandlingsbordet, og hun fortæller, at regeringen er kommet med et udspil, hvori der står, at der er for mange ledige pladser i fængslerne. Det er derfor et område, der kan effektiviseres.

- Jeg kan bekræfte, at hvis man tager fængsler og arresthuse under ét, vil der ske lukninger, men hvor og hvor mange kan jeg ikke sige noget om, da forhandlingerne stadig er i gang, siger hun.

Hvornår forhandlingerne er på plads, har hun ikke et bud på, og hun venter i øjeblikket på at blive indkaldt til møde igen. Imens venter Statsfængsel Møgelkærs tillidsrepræsentant, Lars Mogensen, bekymret på en afklaring. Han frygter, at fængslet skal lukkes.

- Jeg frygter, at der bliver afskediget personale her. Tjenestemændene vil formentlig blive tilbudt arbejde på det nye fængsel i Nørre Alslev på Falster, men det er jo ikke realistisk, at man flytter til Falster, hvis man har kone og børn her. Det er næsten det samme som en afskedigelse. De, der ikke er tjenestemænd, vil blive afskediget, fortæller han.

Jeg frygter, at der bliver afskediget personale her. Tjenestemændene vil formentlig blive tilbudt arbejde på det nye fængsel i Nørre Alslev på Falster, men det er jo ikke realistisk, at man flytter til Falster, hvis man har kone og børn her. Det er næsten det samme som en afskedigelse. De, der ikke er tjenestemænd, vil blive afskediget.
Lars Mogensen, tillidsrepræsentat ved Statsfængsel Møgelkær
Hvad er flerårsaftalen?
Flerårsaftalen for Kriminalforsorgen fastlægger en række overordnede målsætninger og de økonomiske rammer for en bestemt årrække (normalt fire år). Aftalen bliver til som led i forhandlingerne om finansloven. Flerårsaftalen beskriver, hvilke projekter og tiltag der skal gennemføres for, at den pågældende aftaleperiodes målsætninger anses for opfyldt.

Aftalen, der forhandles om nu, skal gælde fra 2018 til 2021.

Kilde: Kriminalforsorgen

Analyse anbefaler lukninger

Lars Mogensen har gennem Fængselsforbundet fået et uddrag af en analyse, som folketingspolitikerne ifølge Lars Mogensen forhandler ud fra. Analysen er lavet af konsulentfirmaerne Boston Consulting Group og Struense, og den kommer med forslag til, hvordan Kriminalforsorgen kan spare penge.

Folkebladet har set uddraget, og heri står der, at konsulentfirmaerne anbefaler en lukning af ét lukket fængsel, ét åbent fængsel og otte arresthuse. Der er dog ikke sat navne på.

I sidste uge kom det frem, at man på fængslet i Ringe, som er et lukket fængsel, også har hørt rygter om, at det skal lukkes.

Møgelkær er et åbent fængsel, der beskæftiger 130 ansatte.

Mulig lukning vækker bekymring

En mulig nedlæggelse af det lokale fængsel bekymrer borgmester Kirsten Terkilsen (V), der vil arbejde imod en lukning.

- Jeg er selvfølgelig rigtig ked af, hvis fængslet bliver lukket. Det er 130 statslige arbejdspladser, og det er en stor arbejdsplads i vores kommune, siger hun.

Det lokale medlem af Folketingets retsudvalg, Hans Kristian Skibby (DF) er "noget sur" over, at en lukning kan være på tale, som han siger.

- Det er ikke lige det, vi har brug for lokalt lige nu. Jeg har skrevet til dem, der forhandler, at de godt kan glemme alt om at lukke Møgelkær, fortæller han.

Hans Kristian Skibby ser hellere, at man skærer stillinger væk i Kriminalforsorgens ledelse i stedet for i fængselsinstitutionerne.

Statsfængsel Møgelkær frygter lukning: 130 lokale arbejdspladser på spil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce