Stenhuggeri i Nørre Snede køber virksomhed i Tønder

Ejeren af stenhuggeriet i Tønder, Per Hermansen (til venstre) og Carsten Christensen, administrerende direktør i Danske Stenhuggerier. ses her ved stenen, der fortæller, at Tønder Stenhuggeri er grundlagt i 1869, og dermed er byens ældste håndværksvirksomhed. Privatfoto

Stenhuggeri i Nørre Snede køber virksomhed i Tønder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tønder Stenhuggeri solgt til Danske Stenhuggerier i Nørre Snede.

Nr. Snede: Tønder Stenhuggeri på Ribe Landevej i Tønder er nu blevet solgt til Danske Stenhuggerier i Nørre Snede.

Stenhuggeriet i Tønder kan skrive sin historie helt tilbage til 1869, men nu har ejeren gennem 39 år, stenhuggermester Per Hermansen, valgt at sælge til virksomheden i Nørre Snede. Med i handelen følger også Per Hermansens virksomhed Jysk Stenrestaurering, der har specialiseret sig i restaurering af slotte, kirker og herregårde. Det er opgaver, hvor der kræves høj faglig viden for at arbejde i sandsten, granit og marmor. Blandt de senere års opgaver er Jens Bangs Stenhus i Aalborg, Odense Rådhus, Kronborg Slot i Helsingør, Frederiksberg Slot i København, Gyldensteen Gods ved Bogense, Schackenborg Slot i Møgeltønder og kirkegården på St. Thomas i Dansk Vestindien.

- For mig har det været vigtigt at sælge virksomheden til en køber, der sætter pris på et fagligt godt håndværk, og som har interesse for og viden om vores kulturarv, udtaler Per Hermansen i en pressemeddelelse.

Han ser samtidig frem til at blive en del af en større koncern, da det åbner nye muligheder for Tønder-virksomheden.

Adgang til know-how

- Vi lægger stor vægt på faglig kvalitet. Den har man i Tønder, og jeg ser frem til at få adgang til den know-how som specielt Jysk Stenrestaurering råder over. Det giver alle i Danske Stenhuggerier nye muligheder, siger ejeren af Danske Stenhuggerier, administrerende direktør Carsten Christensen.

Udover de to Tøndervirksomheder har Danske Stenhuggerier også overtaget Per Hermansens gravstensforretning i Aabenraa.

Danske Stenhuggerier er grundlagt i 1983 og er toneangivende på produktion og salg af gravsten og produkter til kirkegårde. Selskabet beskæftiger knap 200 medarbejdere. Sammen med søsterselskabet Zurface, der fokuserer på leverancer af stenmaterialer til byggesektoren, er Danske Stenhuggerier samlet i naturstenkoncernen DS Europe. Zurface har enekoncessionen til at bryde og forædle granitter fra Bornholm. Det er granittyper som Blå Rønne, Paradis, Moseløkke og Helletsbakke.

Stenhuggeri i Nørre Snede køber virksomhed i Tønder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce