Stor lokalplan i høring: Jelling skal være dobbelt så stor

Vejle Byråd besluttede onsdag at sende en stor lokalplan i høring. Til højre midt i billedet ses gården Anesminde og over den en dels af dens marker mellem byen og Herningvej. Lokalplanen gør det mulig at skabbe hjem til omkring 500 Jellingborgere her. Foto: Søren Gylling

Stor lokalplan i høring: Jelling skal være dobbelt så stor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byrådet sender stor lokalplan i høring og tager dermed første skridt på vejen mod 5500 Jellingborgere i 2035 og 7000 i 2050

Jelling: Vejle Byråd vedtog onsdag at sende lokalplanen, der åbner for en ny bydel på Anesmindes mark syd for Herningvej, i høring.

- Det er en stor og spændende lokalplan, der tackler mange udfordringer i Jelling, blandt andet med parkering i forhold til den succes, vi har i Kongernes Jelling. Den rummer også en vej, der kan være med til at fremtidssikre Jelling Musikfestival, sagde formanden for teknik- og miljøudvalget, Christoffer Aagaard Melson (V).

SF undlod at stille ændringsforslag til planen, før den sendes til høring, men partiet er fortsat i gang med at undersøge nogle ting i planen.

- Det er rigtigt, at det er en stor plan. Derfor vil vi også gerne være ekstra grundige. Nu sender vi den i høring, men vi synes, der er nogle udfordringer, som vi undersøger og forhåbentlig for belyst i forbindelse med høringen, sagde Lone Myrhøj (SF).

Det er rigtigt, at det er en stor plan. Derfor vil vi også gerne være ekstra grundige. Men nu sender vi den i høring, men vi synes, der er nogle udfordringer, som vi undersøger og forhåbentlig for belyst i forbindelse med høringen.
Lone Myrhøj (SF)

7000 Jellingborgere?

Jelling har i dag næsten 3500 indbyggere. I kommunen anes en fordobling frem til 2050. I Jelling Udviklingsanalyse fra september 2014 er visionen foreløbig 5500 indbyggere i Jelling i 2035. Det vil tiden vise. Allerede nu kan man spørge om, hvor de skal bo. Udviklingsanalysen svarer for det første par tusind nye Jellingborgere.

Den aktuelle lokalplan for området vest for Anesminde regner med mellem 100 og 170 boliger afhængig af, hvilke typer der planlægges. Afhængig af antallet af beboere pr. bolig kan der nok blive plads til 500 personer. Vil Vejle Kommune, kan området nemt udvides til over det dobbelte antal borgere ved at gå længere mod vest.

Boligselskabet er igang

I udviklingsanalysen regnes med 170 boliger ved Grangaard Allé, 250 langs Herningvej og 240 i området omkring Plantagevej og nordsiden af Fårupgårdvej. Desuden regnes med 200 nye boliger via fortætning inden for den nuværende by. Heraf har Jelling Boligselskab med sine seneste to projekter allerede leveret de 49: 20 ved Grangaard, fem ved det tidligere bibliotek og 24 ved det netop påbegyndte projekt ved Fårupled.

Stor lokalplan i høring: Jelling skal være dobbelt så stor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce