Strid med 3F: Nu vil pizzeria-indehaver tegne overenskomst igen

Jeton Merxha, indehaver af pizzarestauranten Konstatinobel, er utilfreds med Henning Lajgaard Troelsens kommentar til en artikel om sort arbejde bragt på vafo.dk. Foto: Yilmaz Polat

Strid med 3F: Nu vil pizzeria-indehaver tegne overenskomst igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er omkring tre år siden, Konstatinobel Kebab & Pizza i Vejle har haft en overenskomst med 3F. Ifølge indehaveren skyldes kontraktbruddet misforståelser og utilfredshed med 3F, men nu er han klar til at forhandle igen.

Vejle: Skuffet.

Det er, hvad indehaveren af Konstatinobel Kebab & Pizza i Vejle, Jeton Merx, er, efter, at han torsdag stod frem i Vejle Amts Folkeblad og fortalte om sort arbejde. Hvor han også forklarede, at han betalte efter løntaksterne i branchen.

Årsagen til skuffelsens skal findes kommentarsporet til artiklen, hvor 3F's gruppeformand Henning Lajgaard Troelsen skrev:

- Det lyder ikke godt. Men til historien hører at det er ikke sandt, at de ansatte får løn efter overenskomsterne i restaurationsbranchen. Vi vil gerne have overenskomst med Konstantinobel (igen), men han siger han ikke har råd til at betale mindstesatserne. Så derfor har vi desværre ikke overenskomst med stedet.

Det er ikke korrekt, lyder det fra Jeton Merx. Han opsagde rigtigt nok sin kontrakt med 3F for omkring tre år siden, men årsagen var ikke, at der ikke var råd.

- Henning (Henning Lajgaard Troelsen red.) kom uanmeldt på besøg i restauranten for at genforhandle kontrakten, og jeg sagde, at jeg ikke havde tid lige nu, fordi vi var ved at udvide restauranten og havde travlt. Det passer ikke, at jeg ikke har penge til at betale, siger Jeton Merx, der udtrykker sin generelle utilfreds med 3F's kommunikation og måde at håndtere kontraktfornyelsen på.

Jeton Merx fortæller, at han betaler 115 kroner i timen til ansatte i prøveperioden, og derefter er medarbejderne ansat til en timeløn omkring de 135 kroner. Ifølge 3F er mindstelønnen for medhjælpere i faget 123 kroner i timen.

Men hvorfor tegner du ikke en overenskomst, når du også betaler over 123 kroner?

- Jeg vil gerne tegne overenskomst med 3F igen, men det skal være med en anden konsulent. Det kan godt være en misforståelse mellem os, for jeg vil gerne forhandle igen, men ikke mens jeg har travlt på arbejdet, siger Jeton Merx, der nu vil tage kontakt til 3F Vejle for at blive organiseret igen.

Han kom uanmeldt på besøg i restauranten for at genforhandle kontrakten, og jeg sagde, at jeg ikke havde tid lige nu, fordi vi var ved at udvide restauranten og havde travlt. Det passer ikke, at jeg ikke har penge til at betale.
Jeton Merx

3F beklager

Hos 3F Vejle beklager gruppeformand Henning Lajgaard Troelsen, hvis miskommunikation har været årsagen til, at Konstatinobel Kebab & Pizza ikke genforhandlede overenskomsten.

- Hos 3F er vi aldrig for store til at sige, at vi beklager, hvis der er noget, vi har misforstået. Vi vil meget gerne samarbejde med Jeton Merx. Misforståelser beklager vi meget, for vi vil hellere gerne samarbejde og have en overenskomst med ham igen, siger Henning Lajgaard Troelsen.

I Vejle er der ingen pizzeriaer, som har overenskomst. Det billede kommer ikke bag på Henning Lajgaard Troelsen. Han tager som regel kontakt til stederne, når de åbner i byen, men det har ikke smittet af på antallet af overenskomster.

- Vi synes, at det er rigtig kedeligt, at der ikke er nogen, som er organiseret. Vi synes ikke, at en mindsteløn på 123 kroner i timen burde være det, der vælter læsset. Siden der ikke er nogen i Vejle, så burde pizzeriaerne i mine øjne stå i kø for at få stemplet, for det er der kunder i, siger Henning Lajgaard Troelsen.

Pizzeriaer og resturanter kan jo godt have ordnede forhold, selvom de ikke har en overenskomst. Hvorfor behøver man det?

- Der kan i teorien være helt ordnede forhold uden en overenskomst, men du kan ikke vide det med sikkerhed. Hvis du har ordnede forhold og løn for dine ansatte, så kan du lige så godt tegne en overenskomst, siger han.

Strid med 3F: Nu vil pizzeria-indehaver tegne overenskomst igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce